Съботна психаделична вечер с NAXATRAS & ТДК

 

По последните лъчи на летния ден се понася морна мелодия. Изведнъж се озоваваш в B-side-a на Микстейп. Датата е 11-ти юли. Слънцето се е скрило в своя дом, но мелодията вече е с друг източник. Пустинна песен се шири из глъбините на клуба. Ти си свидетел на изгрева и залеза, на морето и планината. Нощният звуков ритуал е започнал. Отдай се, ще се срещнем по пътя...

Организаторите на Wrong Fest ви канят на едно приключение с две млади и перспективни групи с огромен потенциал – NAXATRAS от Гърция и родните ТДК на 11.07.2015 (събота) в столичния клуб *Mixtape 5*, B-side.

Солунскaта група Naxatras свирят положителна психаделия, напоена с тлъст груув, приказни мелодийки, доста тежки рифове и надрусващи сола, типични за псай рока, като всичко това преминава през призмата на винтиджа от 70-те. Правят високоенергийни изпълнения на живо, съчетаващи елементи на психеделичния/ прогресив рок, стоунър, фънк, джаз и източна музика.

Преди гърците ще забиват ТДК, които се самоопределят като представителна извадка на социалния експеримент наречен “преход”. Музиката на групата е комплексна композиция, която смесва пустинното с планинското. В някои от песните се чува силно заложената основа на българската народна музика, докато в други се усеща дезърт хватката на стоунър рока. Текстовете на песните са изцяло на български, като тук се долавя и воевското ню уейв влияние. Музика на парадокса и силните усещания, която пленява както сетивата, така и ума.

 

Вратите в малката зала на Микстейп отварят в 20:30.

Началото на концерта започва в 21:30 с ТДК.

Билетите струват 5 лв само в мрежата на www.ticketlogic.bg

На входа - 7лв.

Naxatras and TDK

MetalHall

Leave a reply