Съботната траш вечер в Stage 51

Съботната траш вечер в Stage 51 на 30.11.2013

Това е една малко забавена статия за едно наистина разглобяващо събитие, но, за да мога да предам максимално добре емоцията и случилото се като цяло, прецених, че е по-добре така. Става въпрос за съботната thrash вечер на 30-и ноември, която се състоя в центъра за сценични изкуства в Пловдив – Stage 51. Сцената беше размазана от 4 наистина талантливи български групи.

Ще започна от малко по-далеч – саундчека на Антифриз. Идеята беше по време на концерта да се направи запис на част от предстоящото ново видео на бандата към песента „Магазин”. Започнахме с лек фалстарт. Още при него, когато снимахме малки части от видеото- скъсахме кабела на едната китара, но се намериха добри хора, които да услужат с кабел, че да не се налага да забавяме допълнително концерта.

Въпреки с леко забавяне, събитието започна. Още с неговото стартиране се положиха основите на една наистина паметна вечер, която беше съпътствана в над 80% от парчетата на всички банди с безпощадно пого, а в останалите случай - с мощно куфеене, от което ти припукват прешлените на врата и гърба.

Както си чекваха Антифриз, така си и останаха на сцената в студената нощ, за да можем да вземем максимална доза от тях и да не замръзнем. Наистина беше размазвация.Тези момчета ги чух за пръв път на живо, но определено няма да е за последен. Още преди време останах много приятно очарован от първия им запис – „На село”, а след като им изгледах и клипа се превивах от смях… Адски оригинална и много готина група! За съжаление, скоро време няма да мога да ги слушам на живо, поне в околността, защото обявиха, че се притесняват от това да не вземат да втърснат на публиката и да престанат хората да им посещават концертите. Ако пита мен човек- такава опасност просто не съществува. Обявиха също така, че съвсем скоро ще имат концерти във Варна, Велико Търново и Париж. А като съм тръгнал така да се отклонявам от темата, в понеделник момчетата гостуваха на Буги Барабата в Z-Rock. Той даде идеята да поканят Джъстин Бийбър за беквокалист, и аз не знам какво ще се случи ако това вземе да стане факт някой ден, но пък мисля, че ще ми е много приятно ако го видя да прави stage diving по време на концерт :D.

След Антифриз на сцената се качиха софиянците от Enlsavement, които минаха като торнадо… Излязоха без приказки, просто размазаха и си слязоха. Останах адски очарован от изпълнението им, а и от групата като цяло. Неслучайно преди събитието се дочуваха приказки от публиката, че са най-обещаващата банда, но определено никой от другите не им остана длъжник и всички бяха на много добро ниво.

След тях на сцената се качиха момците от Nema Labavo, за които ако трябва да бъда честен бях адски скептично настроен. Бях чувал техни изпълнения със стария им вокал, а там според мен положението им нещо бая куцаше. Въпреки това, бях чул от хора, които са присъствали на техни концерти, че размазват много здраво и се справят меко казано добре. Започнаха доста плахо, с адски много разминаване, прекъснаха на 2 пъти по средата на песните изпълнението си, общо взето нищо не беше както трябва. Не мога да отреча, че се зачудих защо аджеба тия хора се тровят, та тровят и публиката с изпълненито си. След двата фалстарта обаче се случи нещо, което мога да го опиша най-точно като чудо, като започнаха да чуват какво свирят на мониторите, за какво иде реч, и можеха от там да се синхронизират… Определено трашът, който правят Nema Labavo ми напомни на трашът през 80-те и определено те се справяха адски добре с него. Сигурен съм, че има множество любители на именно на този траш, които определено смятам, че ще останат доволни, ако посетят някоя изява на бандата на живо.

Вечерта завърши с Klosh. Както вече сме писали за тях, те наистина са една адски талантлива банда, която има адски силно писъствие на сцената и са малцина хората, които биха останали безучастни на тяхно изпълнение. Те определено са група, която ти предават своя магнетизъм и заряд и те карат да отидеш и да се размажеш в касапницата, без която не минава песен.  Аз лично съм слушал вече няколко пъти Klosh и определено мога да заявя, че това е банда, която става все по-добра и по-добра с всяка изява.

Единственото нещо, което мога да кажа е: „Е, нямаше такава вечер!!!“. От доста време не бях попадал на подобен концерт. Точно след него пред Stage 51 един от присъстващите обясняваше как някой лекичко го бил настъпил в погото и усещал как в кубинките му има течащата кръв от някой от пръстите на крака му, и всичко това с усмивка до уши, все едно се се случило в погото на любимата му банда, с която е израстнал и присъства за пръв път на техен концерт.

А за да предадем максимално емоцията на това, което преживяхме, ви предлагаме да изгледате подбрани части от концерта, като също така можете да видите и снимките от събитието в нашата facebook страница.

 

MetalHall

Leave a reply