Седмият Полинеро Рок Фест!

Седмият Полинеро Рок Фест се проведе на 4ти, 5ти и 6ти септември на обичайното място.

Първи бяха Paranormal - група, която много се раздаваше на сцената и ни приканваше и ние да се забавляваме с тях, докато представят авторските си парчета.

Следващи бяха Mixed Up, които свиреха предимно кавъри, но представиха и собствено творчество.  В момента те работят по първия си албум.

Трети на сцената се качиха Zuum. Те ни взривиха с Alive на Godsmack и собствени парчета, включени в дебютния им албум, който се продаваше на входа. Групата е създадена е през 2011 година в Пловдив. Момчетата изпълняват предимно хеви метъл и модерен рок. Завършиха с Harvester Of Sorrow и ни "довършиха" със Seek And Destroy. За мен те бяха най-добрите изпълнители в първия ден от Феста. След тях на сцената се качиха Северозападняците, които се определят като етно-поп-ска-пънк фолк с елементи на балкански хард кор. Те са група, създадена през 2014 година. В основата на всеки един от текстовете им са заложени северозападни истории и чувство за хумор, които развеселиха публиката. Lab for Madness са група, която вече познаваме от предишния Полинеро Рок Фест. Последни за деня бяха Торнадо - софийска група, която изпълни предимно кавъри на Nickelback.

Втория ден от Феста беше уникален - стартира с The Pomorians, продължи с Черно Фередже, гърците Baildsa и накрая Светльо & The Legends ни разбиха. Ще цитирам Черно Фередже: "Помориънс вдигнаха летвата, а ние ще ви забием в дъното." Baildsa поддържаха балкански и пънкарски дух, а за Светльо & The Legends думите не стигат. Чухме така обичаните първи хиподилски парчета - Сутрин го навира, Жената, Момичето, Клиторен оргазъм... Заедно пяхме Боли ме гъза и се забавлявахме много.

Почти не останаха сили за третия ден, който откриха Dreamskiller - пловдивска група, основана през 2012 година. Те се харесаха доста на публиката, както и на организатора Владислав Ботев.

Следващата група на сцената бяха добре познатите Обратен ефект, които ни "подгряха" с веселите си парчета и уникалната "Полет". Пловдивчаните Ренегат ни "запалиха" с уникални пиро-ефекти  и изпълнения.

Аналгин бяха разбиващи, а изненада беше участието на Елеонора Иванова - участник в Детската Евровизия, която изпя "Черната овца" заедно със Звезди, а после и "Истина" на Милена с още едно момиче. Дали това не е бъдещето на българския рок? 

Сигнал бяха достоен завършек на Седмия Полинеро Рок Фест, а Данчо Караджов е останал очарован от Пловдив и пловдивската публика за пореден път.


Новостите във Феста бяха йегерките, които ни носеха шотове и запечатваха момента на изпиването на снимка в рамка за спомен, както и дрон, извисил се над главите ни, също запечатващ моменти, които заслужават да бъдат помнени!

 

Жана Софрониева

Leave a reply