Рок Фест "Жега в сърцето на легиона" на 16 май в Свищов

За първа година в Свищов ще се проведе рок фест по случай петата Нощ на музеите, организирана от историческия музей в крайдунавския град. Три групи от различни области на тежката музика ще разтърсят и вдъхнат живот на античния римски легионен град НОВЕ. Това са In Dying Moments от Шумен, Tortilla Flat от София, а град Свищов ще бъде представен от местните Blaast. Датата е 16 май 2015, а фестивалът носи името "Жега в сърцето на легиона".

За тези, които не са посещавали мястото на събитието - Римски легионен лагер се намира на 3 км. източно от Свищов  - най-добре проученият военен лагер, разположен в граничната територия на някогашната Римска империя. Нове е основан на брега на река Дунав като военен лагер на VІІІ Августовски легион около 45 г.н.е. Лагерът се състоял от наблюдателни кули и крепости, в които били настанени военни части - кохорти и легиони. Днес лагерът е реконструиран и е атракция за посетителите на града.

Специално участие в програмата ще вземе и групата за исторически възстановки "Legio I Italica".

Входът е СВОБОДЕН за всеки, който желае да присъства на концерта и историческата реанимация. Програмата е с начало 19:30ч, но посетителите са добре дошли и от по-рано, а след края на шоуто купонът продължава с афтърпарти в клуб "Disorder".

Организатор е "Исторически музей - Свищов". Събитието се осъществява със съдействието на "Община Свищов", "Винпром - Свищов", ПБНЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856" и клуб "Disorder".

MetalHall

Leave a reply