Рок фестивал "Гръмница"

На 21 и 22 Септември град Банкя бе разтърсен за трети пореден път от рок фест „Гръмница“, чиято цел е да даде поле за изява на редица млади български банди, като условието е те да свирят само своя авторска музика.  Стилово събитието предлагаше за всекиго по нещо – от рок енд рол през пънк рок до деткор и хеви метъл.  Ето и пълен списък на групите:

Ден  1.:                               Ден 2.:

Attic Noise

Attic Noise

Screanshot                  Impade
Attic Noise                   Sunday
Revival                          Booze Brothers
Klosh                             JFT
Веси                             Soundwave
Angel Disorder           W.O.P.S
Врява                            Реванш
Nightmare

Klosh - Grumniza

Klosh

Звуковите неизправности, съпътстващи почти винаги подобни концерти, както и публиката, от която имаше още какво да се желае (предполагам, че мястото на събитието е възпрепятствало не един и двама, достигането му си беше истинско приключение) все пак не успяха да убият  докрай ентусиазма на младите изпълнители. Банди като Attic Noise, Angel Disorder, Impade, JFT и Booze Brothers направиха впечатление и наистина „забиваха яко“, което далеч не означава, че другите нямаха какво да покажат - даже напротив.

„Гръмница“ има потенциал да бъде доста приятен и готин фест, стига с времето да набере известна популярност. Така че, ако този път си изпуснал шанса си:
а) следващия път не се двоумиш, а хващаш 42 и се домъкваш до Банкя;
б) преследваш изявилите се групи по участията им в софийските клубове, целуваш им ръка и ги молиш за прошка.
Шегата настрана, но ако си поне донякъде запознат със ситуацията, на бас, че те е яд, задето си пропуснал да видиш и чуеш поне една от участвалите групи, а ако не - то трябва да те е!

MetalHall

Leave a reply