Промо на дебютния албум на BLAAST с подкрепата на Vokyl @Fans 02.05.14

Типична петъчна вечер. Динамична, слънчева с много заряд, още повече, когато почивните дни са започнали от четвъртък. Какво още може да иска човек? Концерт! Точно така, петъчната вечер предвещаваше концерт и то не какъв да е, а промото на свищовската банда Blaast. Като нейн съпорт на вечерта трябваше да бъдат групите Пробив и Vokyl, но поради здравословни причини на вокала, Пробив отпаднаха от програмата. Въпреки това купона беше на макс!

Мястото на събитието беше рок бар Фенс- хубаво и приятно местенце, но щеше да е още по- хубаво, ако се беше и напълнило. Времето напредваше, а хора не прииждаха. Питах се защо? Но при положение, че има толкова клубове, толкова концерти в столицата,  хората са презадоволени и само се чудят къде да се вяснат.
Както и да е, времето наближаваше, имаше и малко закъснение, но разбира се,  в 10 часа по часовник концерта започна!

10322867_660646380639049_1076575042_n

Първи на сцената се качиха софийските дет метъли Vokyl. Момчетата забиха много здраво и трябва да им признаем , че определено успяха да нажежат обстановката и малкото хора, които бяхме там! Сет-а им не беше дълъг- само от 7-8 парчета, но беше с авторска и хубава музика, и един единствен кавър, за което моите адмирации.Може да е бил единствен но кавъра беше точно попадение или както самите те се изразиха „дет метъл класика“, на група Death „Crystal mountain“.

Въпреки че официално беше промото на Blaast, трябва да отбележа, че със съвсем наскоро издаден албум бяха и Vokyl- „Аз търся човек“. Албумът беше наистина страхотен и тези, които са си го взели определено няма да съжаляват. В крайна сметка ако ние не подкрепяме нашите групи, кой..

10335805_660649047305449_1921035329_nСлед кратката пауза между групите, вече със затаен дъх, очаквахме да се качат на сцената Blaast. Те, разбира се, ни бяха подготвили много изненади.Изпълниха един изключително разчупен и интересен сет, с много авторска музика и добре подбрани кавъри между нея.За какво става дума може да погледнете тук:
Първа част
-Puritania
-Countess Bathory
-Phobia
-Pest Anthem
-Sins Of The Saints
-Guardians Of Asgard
-Believe It Or Rot
-Intellectual Disorder
-Pity The Sadness
-Watch It Burn
-Black Soul
-Greed
-Warriors Destiny
-The Prowler Within

Втора част
-Sonne
-Lycanthropy
-Killing Inside
-Rotts Bloody Roots
-Въжен
-Брус Лий
Бис
Пуша в Рейса

10346936_660649043972116_790452837_n

Като за хедлайнери на вечерта завършихме с бис, за което страшно много се радвах, защото определено исках още! И  така вечерта се изниза с много силна музика и весело настроение. Какво мога да кажа още..Тези, които са се сдобили с албумите и на двете групи няма да съжаляват, защото те наистина си струват. Подкрепяйте българската музика, за да продължава да се развива, а ние да и се радваме!

Още веднъж благодарности и на двете банди! Снимковият материал е благодарение на: Силвия Шулева! Тук може да разгледате галерията от събитието.

MetalHall

Leave a reply