Последно повикване на SEVI в София, но само за тази година

Беше обикновена вечер, хладна, четвъртък...Вероятно много хора предпочитат домашния уют или пък по-спокойни събирания, предвид, че идва петък след това, а после и уикендът, през който обикновено повечето хора излизат.

Но един централен столичен клуб бързо се изпълваше с приятни хора, които  разговарят спокойно и отпиват от питиетата си под звуците от последния албум на 3 Doord Down – „Time of my Life“. И тази музика беше изключително подходяща, за да се настроим за предстоящата феерия от звуци и красота, която щеше да ни залее малко по-късно.

Sofia Live Club се превърна в домакин на „Last Call for 2013“. Така озаглавиха концерта си група SEVI. Последен, но само за тази година в столицата. Но последен  за киратиста на SEVI – Борислав Зашев, на който му предстои покоряване на творчески върхове в чужбина.

Но, малко след 22:30 часа музикантите излизат на сцената без ни най-малък белег на тъга и носталгия и още с първата песен ”Crazy” бях сигурна, че това ще е един великолепен концерт, който ще ни развълнува и изпълни с емоции.

Толкова много енергия, свобода и искреност лъха от всички на сцената, че дори да не знаеш текста на дадена песен, усмихнато започваш да си припяваш.

Светлана (фронт дамата на SEVI), както винаги е магнетична и прекрасно изглеждаща, а гласът й те завладява все повече с всяка следваща песен.

Следва   „Run away“, както и някои нови парчета на групата и е сигурно, че никой не иска „да избяга“. Даже напротив. Емоцията и позитивизмът, които музикантите излъчват и предават, увличат всеки от нас и ръкоплясканията са най-малкото, с което можем да се отблагодарим. А SEVI от своя страна ни отвръщат с прекрасна версия на известната песен на Anastasia – “Left outside alone”.

Невероятно е как всеки звук, всяка струна на китарата, всеки удар на барабаните, всяка изпята дума, са толкова съвършени. Групата е толкова сплотена и резултатът от симбиозата между всички тях, е прекрасната музика.

Едно от безспорните богатства на този спектакъл е това , че той върви толкова леко, някак свързано, без излишни прекъсвания и приказки, песните сякаш преливат една в друга. Не те оставят да се замислиш или да аналазираш, нито пък ти дават възможност да отвлечеш съзнанието си с нещо различно. Песните те подхващат една след  друга, прехвърлят те от една емоция в друга.

Приятната изненада беше акустичното изсвирване на някои от парчетата. Стоях на стъпалата, точно пред сцената и поглъщах всеки звук, наслаждавах се на всяка минута, изпълнена с толкова много и красива музика.

Хубаво е, когато усещаш, че самите музиканти изпитват удоволствие от това, което правят. Излизат вдъхновени на сцената и буквално те оставят без дъх.

Чухме и  добре познатите, и обичани  „Victim” и “Speed up”.

Мисля, че с “Victim” и с видеото към него, бандата придоби още по-голяма известност и спечели още повече почитатели. Динамична песен, която  винаги вдига хората на крака.

Колкото до “Speed up’’?!Когато я слушам, в съзнанието ми вднага се завърта и видео клипът, който e и последен за бандата засега. Самият той е сниман на камион, обикаляйки из улиците на София. Останалото са мотори, високи скорости, страхотна музика и адреналин. SEVI ни пресъздават всичко това.

Част от сетлиста бяха и “Can’t stand the pain”, към която групата също има записано видео, както и прекрасните и  изпълнени с любов “Into you”  и „If I'm Made For Lovin' You“.
И ние също бяхме изпълнени с любов.

С музиката си, SEVI  ни накараха да препускаме диво и смело с бързи мотори, пътувахме до Франция, а после се прехвърляхме в Оклахома и Далас, бяхме и „жертви“ и се чувствахме, “създадени за любов“!  И заобичахме музиката още по-силно!

След  два издадени албума, 5 записани видеоклипа, редица участия в клубве и по мотосъбори, както и невероятен акустичен концерт през ноември, 2012г., група SEVI продължават да творят и усилено работят върху новия си албум.

А ние очакваме следващи им концерт с нетърпение!

Тук можете да видите снимките от събитието.

Tagssevi
MetalHall

Leave a reply