Пламен Татарлиев: "По принцип е трудно да се прави каквато и да е музика в България"

Здравей! Първо ще е най-добре да представиш себе си и членовете на групата с няколко думи.

 

Здравей и поздрави от Плевен и от останалите членове на групата...:) Ами ние сме FECAL BODY INCORPORATED,свирим или се опитваме  да свирим ах хах хах горграйнд(смесица от дет метъл и грайндкор).Първоначалният състав на групата от създаването и през 2009 г.включваше Mengele-вокали,Danny-китара и Chris-барабани,малко по-късно към нас се присъедини и Agrоgrinder-бас.В този състав записахме и първите си 2 демота през  лятото  на 2009 "Something Rotten For Dinner"  и "Fecal Body Incorporated" а през зимата същата година записахме и първия си албум"Pathogenesis"  в "Basement Studio" в Плевен.

Как избрахте това име?

10647778_788294114542224_1688775052_n

Как избрахме името?Ами идеята се роди през 2004 г.исках тогава да направя група и да правим тежка и брутална музика без някакви ангажименти,просто като хоби.Исках името да е нещо,което ще се запомни и ще е лесно за възприемане и затова първо измислих абревиатурата FBI и след това и цялото име.

 

Защо решихте да свирите точно горграйнд?

 

Решихме да свирим горграйнд понеже слушахме много дет метъл и грайндкор и така се ориентирахме към горграйнда...Лесно за смилане музика с прости  запомнящи се рифове като AC/DC ....хах аххах .

 

Според вас има ли почва той в България?

 

По принцип е трудно да се прави, каквато и да е музика в България, още повече пък и ъндърграунд, но разбира се, че има почва.Има някои доста добри банди за стила си- класиците Coprse, Sauerkraut, Cocklush, Menstrual Cocktail....

 

Кои са най-големите ви влияния, когато създавате музиката си?

 

Слушаме много разнообразна музика,дет метъл,траш,грайндкор,блек метъл. Но групите, които ни повлияха основно за нашата музика са: Impetigo, Carcass, Gut, Dead Infection, Cock And Ball Torture.

 

Кой е автор на обложките и изобщо на цялостното графично оформление на албумите ви?

 

Работата по обложките  и графичния дизайн се грижа аз (Меngele),също така и за нашата музика...С аранжимента на песните се занимава повече Chris и бившия ни китарист Danny,който по стечения на обстоятелствата вече не е част от FBI.

 

Съвсем скоро започвате работа по нов албум. Бихте ли издали нещо около него, ако може разбира се!

 

Другата седмица започваме записите по третия ни албум ,който ще бъде издаден следващата година.Песните  са  доста разнообразни от това,което сме правили досега,смесица от олд скул дет метъл ,горграйнд,грайндкор.

 

Преди време имахте проблеми с фестивала "Obscene Extreme Festival" (OEF), а скоро стана ясно, че сте прекратили отношенията си с лейбъла, с който работихте.
Разкажи повече за тези ваши проблеми от първо лице.

 

Да ,за съжаление прекратихме нашите взаимоотношения с нашия лейбъл BIZARRE LEPROUS PRODUCTION и сега искам да се спра малко по-подробно на скандала ,който се разрази последните няколко месеца по оста FBI/BLP/OEF,понеже нещата не са такива каквито изглеждат и да се спре с ненужната спекулация,която се разрази след това.

Нашите взаимоотношения с BLP започнаха още с издаването на първия ни албум"Pathogenesis" от MEDIAPLAN RECORDS през 2010 г.Тогава с нас се свързаха от BLP и ни казаха,че страшно много харесват песните и искат да поръчат определено количество от нашите компактдискове.Получихме предложение от тях за издаване на бъдещ албум.

Малко преди да започнем записите по  втория ни албум,записахме демо"Shitology" и им го пратихме да се запознаят с материала,харесаха го и  така се стигна до издаване на  "Brown Love" през март 2013.Малко по-късно същата година те поискаха да преиздадат и нашия първи албум с нова обложка  и книжка.Горе долу тогава започнаха някакви преговори с лицето Милослав Урбанец(организатора на OEF) и FBI.Tъй като той се заяде за моя никнейм Mengele нещата приключиха още преди да са започнали.След нашия концерт заедно с Necrovile,Sauerkraut и Clot в Габрово тази година ,решихме да преустановим нашите концерти докато не излезе новия ни албум.Около месец след това решение получихме оферта от BLP относно наше участие на OEF.От BIZARRE LEPROUS PRODUCTION били разговаряли с организатора на фестивала Урбанец и той дал своето съгласие ние да свирим там.Решихме това да е последния ни концерт в този състав ,нещо като прощален,тъй като се бяхме разделили с китариста ни Danny а малко след това и басиста ни напусна групата. Имахме тяхното съгласие за участието ни на фестивала а и не искахме да отказваме офертата поради факта ,че от това зависеха нашите бъдещи взаимоотношения с BLP.Обявиха ни в списъка за фестивала и след около 20 -на дни получихме съобщение,че нашето участие е анулирано по обвнинения във фашизъм.Веднага ни стана ясно,че това е евтин PR на OEF на гърба на FBI,тъй като самия фестивал е под мотото "GOOD NIGHT WHITE PRIDE". Консултирахме се с адвокат и решихме да заведем дело за уронване на престиж и нанасяне на морални и финансови щети,но някои бюрократични спънки ни отказаха от завеждане на съдебен иск.От BLP не ни потърсиха за коментар няколко месеца и затова ние решихме да се откажем от бъдещо сътрудничество с тях.

 

Аки трябва да избереш 5  грайндкор албума, които са основополагащи за стила, кои ще са те?

 

Хм,труден въпрос,но бих посочил:CARCASS-Reek Of Putrefaction,IMPETIGO-Ultimo Mondo Cannibale,GUT-Odour Of Torture,COCK AND BALL TORTURE-Sadochismo,NAPALM DEATH-Harmony Corruption

 

Разкажи малко за промените в състава?

 

В момента състава на FBI преди записите на новия ни албум е:Mengele-вокали,Chris-бас,Crucifier-китара, барабани (INCESTUS,AS BLOOD DECAYS), и Lumash-китара(AS BLOOD DECAYS).

 

С коя чужда банда искате да делите една сцена?

 

Ами групите с ,които бихме искали да делим една сцена не са малко,но бих отличил:BOLT THROWER,CARCASS,GUT,DEAD INFECTION....и много други...хах хах

 

Вие имате и сплитове, кажи трудно ли осъществихте връзката с чуждите банди и лесно ли се съгласиха да си сътрудничите?

Имаме 4 сплит албума с групите  OXIDISED RAZOR,TPF,VULGAROYAL BLOODHILL,VAGINOTOPSY,MENSTRUAL COCKTAIL,GORGED AFTERBIRTH,COCKLUSH,MINCER,CANNIBE.Получаваме оферти за такива издания и ние се съгласяваме,даже в момента имаме оферта за сплит албум с мексиканските горграйндъри FECALIZER.

 

Какви са плановете ви за бъдещето?

 

Нашите планове за в бъдеще са ,да правим музиката ,която ни харесва ,да се забавляваме и каквото стане...хах хаххах а

 

Това беше всичко, благодаря за отделеното време! Успехи!

 

Благодарим за това интервю ,благодарим на всички,които ни подкрепят, а за тези ,които ни мразят и плюят....Има една поговорка"Кучетата си лаят ,кервана си върви"..хах хах ха ..Успехи и от нас...Довиждане....

MetalHall

Leave a reply