Осми Полинеро фест

Както и на предишните полинеро фестове, щом влязох, обмених валутата и с едно полинерче си купих бира. Водещ на феста беше Шеки като последната вечер беше заедно с Тина Христова и преди Purpendicular изпълниха три парчета: Tears of the dragon, Сlose my eyes forever и Синева. Тина беше с акустична китара, а Шеки пя.

Петък започна ударно с траш-групата Mental distruction. Те представиха пилотното парче от новия си албум - Bombing season. Линк за парчето и видеоклипа може да намерите на официалната им фейсбук страница.

Следващата група - Rock heart свириха кавъри на Motorhead, Metallica, AС DС. This burning day и сръбската хеви метъл група Alogia бяха последните групи за петък, като първите показаха много добри мъжки вокали в лицето на вокалиста и беквокалиста, но незнайно защо беквокалистът беше доста скрит зад останалите.

В събота Modica откриха купона, който продължи по-уверено с Downfall - софийска траш банда. На тазгодишния фест успяхме да се насладим на траш присъствието, което не ни напусна и трите дни.

Hard company свиреха кавъри на Judas Priest и Accept. Вокалистът се справи добре - успя да "докара" специфичното Роб-Халфордско звучене. Завършиха с любимото ми парче на Accept - Metal heart. Дъждът ме свари  и тръгвайки си, чувах Владимир Тотев от "Щурците" с Rock bull да изпълняват "Надежда от Надежда".

Третата вечер започна с Inflict - едно много добро начало! Шеката ги гледаше с интерес и въпреки дъжда техните фенове бяха тук и им отдадоха заслужени овации. След тях на сцената се качиха Plastic bo - добре познатата пънк-ска банда. Дъждът продължаваше да вали, дори се усили. В това мрачно и студено време изпълненията на Plastic bo стопляха и развеселяваха феновете. След тях бяха High time - алтернатив джаз група с добри инструментали, но малко нетипична за рок фест и то след Inflict и Plastic bo. Завършиха с мелодийката на супер марио и се харесаха на хората. Фестът завърши подобаващо с Fullmax - Pink Floyd tribute и с германците Purpendicular - Deep Purple tribute.

Жана Софрониева

Leave a reply