Николай Бонев: "Бъдете себе си ,не прецаквайте най-любимите си хора"

Свързахме се с Николай Бонев от SYMBOLIC, който ни обясни малко повече за това какво мисли за метъл сцената в България, за общото турне с lieVeil и още интересни неща, които можете да прочетете в настоящата статия!

SYMBOLIC са:

Станимир Ставрев - Вокал
Николай Бонев - Китара
Пламен Миланов - Бас
Станислав Димов - Барабани

 

Колко време ви отне работата по албума?

Самите записи 6-7 ден но подготовката му близо 2 години,заради смяната на барабанистите липсата на постоянен басист.

482405_593751893981799_837191283_n

 

Изпитахте ли трудности по време на процеса и ако да какви?

 

Много. Бяхме готови с 6 песни ,когато трябваше да сменим барабаниста и от там дойде забавянето.Нов барабанист,ново преаранжиране на песните. Освен това ,самите записи бяха в началото на юли и беше адска жега . прекарвах по 10 часа на ден в записи ,понеже аз записах и китарите и бас партиите в албума, целият процес мина през мене от –до. На барабаниста ни Светльо (вече не е с нас) му отне около 6 месеца ,да избистри звученето на барабаните.

 

Каква е темата на текстовете ви?

Ооооооооооо ,тук ме хвана неподготвен .Не обръщам внимание на текстовете освен ,когато Ставри дойде и не му го поискам да го прочета, в този албум текстовете са на 2 наши приятелки ,като само на Ордите на метъла е на Ставри.

 

Кои групи са ви повлияли най-много?

На мен специално това са старите траш групи от детството ми -Металика,Тестамент,Сепултура,Слейър,както и последните ми любимци-Дрийм Тиътър и Симфъни Х

 

 

Според вас като изпълнители какво е състоянието на метъл сцената в България?

От гледна точка на качества и грамотност на музикантите -НА СВЕТОВНО НИВО,но от чисто организационна и финансова-доста бедни За съжаление. Говоря за по известните групи,които обикалят нон-стоп и правят редовно концерти.

 

Защо според теб авторската музика се "Смила" по-трудно от феновете?

Защото "ФЕНОВЕТЕ"се разглезиха с трибют групите и очакват да чуят вече само нещо познато ,което реално могата да си направят и в къщи,пускайки си последното ДВД или Блу рей,а не дават шанс на авторската музика ...пак казвам. Имаме страхотни авторски групи и те са по афишите на разните клубове ,а сега и на мото съборите през лятото.

 

Има ли някаква забавна случка от някой ваш концерт?

На концерти винаги има много забавни случки,особено пък преди и след живото изпълнение.Много са ... Някой ден ще напиша книга с преживяванията ни.

 

Какво ви даде и какво ви отне работата по албума?

Лично на мене ми костваше 2 години плътно ,почти всеки ден,защото работих индивидуално с всеки барабанист по- отделно и ,като цяло ,защото цялата музика е моя (направо ,като солов албум,хахахаха) А това да прочетеш добри отзиви и да чуеш,че албума "кърти" от всякакви хора ,които са го чули ,може само да ти носи удовлетворение от тежката,но добре свършена работа.Един вид признание ,за всичките лишения в името на музиката.

 

Лично ти как би описал метъл музика с едно изречение?

Нашата музика или въобще метала ,като цяло?

 

И двете.

хаха ,доста трудно с едно изречение,но бих казал: Безкрайна любов ,която те кара ,ту да си весел,ту щастлив,ту агресивен ,ту добър,а и малко лош...като обобщение-Всичко от което имам нужда-да избягам, да се отдам ...

 

Какво е бъдещето пред вас в най-краткосрочен план?

В най-близък план ,едно мини турне с нашите страхотни приятели от LieVeiL,в края на април и началото на май месец. След това естествено идеи за 4-ти албум ,но ще я караме стъпка по стъпка ,както досега,нещата вече стават все по -трудни за нас ,да се съхраним ,като група евентуално имаме предложение за едно турне из Румъния на есен ,но всичко е още само идея.

 

какви са очакванията от общото ви турне?

Тайната да си прекараш добре на едно такова турне е да не очакваш нищо,Достатъчно е ,че ще сме заедно и ще се забавляваме без съмнение,а всичко останало ,което ще се случи е само бонус към преживяването! Знам ,че ще бъде ЕПИЧНО!!!

1782001_742064309150556_780502765_n

какво е посланието ти към хората които ще прочетат това интервю?

Бъдете себе си ,не прецаквайте най-любимите си хора,бъдете честни и добри,подкрепяйте бг музиката,защото за да има групи ,като нас,трябва да има и хора ,като вас .Благодарим за подкрепата. От сърце!!!

MetalHall

Leave a reply