''МОНОХРОМ'' на Melekh в Mixtape

Съдбовният 14 ноември.
Датата, която всички очакваха.
Датата, която разтърси цяла София.
Датата, която разгърна нова страница в книгата на Melekh.
Датата, която остана в сърцата на всички присъстващи.
Датата на "Монохром"

И по-трудно отвсякога
ти се луташ из сенките,
а там стари приятели,
във вярност заклели се
опъват тетивата си
и пронизват нозете ти.
Прекъсват нишката.
Изличават спомена.
Ад!
-Кинжали-

melekh

Още преди да влезеш в подлеза се усещаше аурата, която извираше от входа на малката зала. Всичко беше претъпкано с хора. Всеки чакаше един край и едно начало - последният концерт на Резервен План. Познавам групата от доста време и никога не съм си помислял, че ще се случи такова нещо. 

/ДЕЙСТВИЕ ПЪРВО/
a0282901623_16
1. Мъртви поети
2. Вяра
3. Всички мостове горят
4. Хроника
5. Още тази нощ
6. Седем (Melekh)
7. Като Вода (нова песен)
8. Свят от каталог
9. Резервен План
10. Формата на нашите души
ВСИЧКИ МОСТОВЕ ГОРЯТ

Такова нещо дълго време се помни. Такива музиканти също. Радвам се че ги познавам и присъствах на последният им концерт, който се надявам да не е такъв. Твърде много емоция звучеше от техните песни. Всичко се завърташе в едно цунами и връхлиташе всеки от нас. Всяка една ценна нота, изсвирена в този момент правеше всеки един от нас изключително горд, че ги познава, че слуша тяхната музика, че крещим с тях. Толкова грандиозно шоу представиха тези мъже, че няма как да се забрави. Мишо, Тани, Даньо и Стоян. Огромно благодаря за това изживяване, което ще остане един грандиозен спомен, в който ще стоят всички ваши музикални рифове, всяка една каса и чинел, всяка една дума изпята и всяко послание което беше отправено към нас - вашите фенове, приятели и публика! Поклон, приятели!

/ДЕЙСТВИЕ ВТОРО/
logo_254
1. Look Inside
2. Сляп
3. Край
4. MD
5. Новата (няма име)
6. Войници
7. Инстинкт
8. Чичовци

9. Аномалия
10. Студен живот
11. Indignity
12. За Героите

Носталгията, която ме обхвана след шоуто на РЕЗЕРВЕН ПЛАН  неусетно ме напусна10 минути по-късно на сцената се качиха и варненците Indignity. За трети път ги гледам и не мога да опиша с думи, колко се радвам, че пак ги видях и отново изсвириха моите любими песни. Мачкате! Ицо (вокал) скандираше, че няма да е последният концерт на РЕЗЕРВЕН ПЛАН и да сме спокойни в този момент. След техният концерт в Пловдив, с нетърпение чаках и този. Такъв заряд изстреляха в публиката, че непрестанната армия от хора въртящи се в торнадо пред сцената, бавно и тежко покачваше своята степен и все повече закопавахме Mixtape 5! Уникално шоу, както винаги, и с нетърпение чакам следващото.

/ДЕЙСТВИЕ ТРЕТО - ЕПИЛОГ/
hqdefault
1. Феникс
2. Призрак
3. Кинжали
4. Поход на Безумието (ft. Георги /Expectations/)
5. ППНЛР
6. Прилепът (Нова Генерация)
7. ЗТМИ
8. Наобратно Буквите
9. Бродник
10. Воля над Воля
11. Отрова
12. МОНОХРОМ
13. Проклинам се
14. СЕДЕМ
МОНОХРОМ

Дори не знам как да започна цялата история и целият репортаж за последната част от него. Някак си не ми достигат думите и пръстите ми треперят все още, главата също ме боли, лактите, гърба, ребрата - всичко. Ще ви представя хората, които ме накараха отново да изтръпна, отново да остана без глас и пак да продължавам да се прибирам син от такива концерти.
Melekh..

Как можеш да опишеш нещо толкова уникално и нещо толкова изпълнено с чувства? Знаете ли какво е да слушате музика, която изцяло е подправена с емоция? Да е до едно такова съвършенство, където 200 човека крещят и поклащат, дали ще е само пръстче или цялото си тяло? Приятели, бил съм на доста концерти, но вие ме смачкахте изцяло! Тяхната енергия, цялото поведение на групата те зарежда с частици, които те карат да продължаваш да танцуваш, да запомняш текстовете им за броени секунди и да използваш и последният си изтезан глас за да можеш да ги крещиш, когато наврат микрофона в публиката. Нека не забравя как всичко плуваше в алкохол и нямаше празно местенце в малката зала. Нямаше човек, който да не изтръпваше при чувството Melekh, при МОНОХРОМ, при всеки един удар на баса, на китарата, на чинела и касата. Прослушах албума, купих си албума, но няма сравнение с живото изпълнение на едни хора, които смазаха Mixtape, смазаха и нас, и им пожелавам да смажат и целият свят!

Като заключение искам да благодаря за поканата и да кажа, че Melekh е "чувства изляти в музика".

П.С. Снимкови материали липсва, както и видео материал от моя страна. Предпочетох цялото внимание ми внимание да е към музиката, която създават хората, да им отдам чест и почит и да се размазвам в погото.

Можете да слушате албума на Melekh онлайн в техният BANDCAMP.

Naer

Leave a reply