Милена & Jimmy's Band Live @ Polinero [13.2.2014]

Винаги е приятно да видиш един рок клуб, пълен с усмихнати и позитивно настроени хора. Още повече, когато на едно място са събрани и млади, и стари, обединени от любовта си към тази музика. Така беше и в четвъртък вечерта в Polinero Place, където се отбеляза 4-я от общо 7-те празнични дни по случай 7-годишнината на клуба.

jimmy's band
Началото бе поставено от Jimmy's Band, които заложиха изцяло на блусарски парчета. В това нямаше нищо неочаквано, тъй като фронтмена на бандата - Румен е запален почитател на блус музиката и по-специално на Jimi Hendrix (откъдето идва и прякора му "Джимара"). Триото изпълни сравнително кратък сетлист, но пък при това със стил и виртуозност - по времето на "Hey Joe" видяхме прочутото свирене със зъби, както и това зад гърба. Джимара украсяваше допълнително всяка песен със солата си, а черешката на тортата беше изпълнението на Voodoo Chile, след което бандата слезе от сцената, но само за малко, за да включи в редиците си пънк кралицата Милена.

Сетлист на Jimmy's Band:

1.Shakey Ground (The Temptations cover)
2.Wait Until Tomorrow (Jimi Hendrix cover)
3.Hey Joe (Jimi Hendrix cover)
4.Time (Pink Floyd cover)
5.Voodoo Chile (Jimi Hendrix cover)

Милена
Каквото и да се каже за Милена ще бъде малко. Още с появяването си в клуба, когато Джими и компания забиваха, вечната бунтарка бе посрещната с мощни аплодисменти от публиката. Мнозина изявиха желание да се снимат с нея, а Милена нямаше нищо против това и уважи всеки фен и фенка. Иначе, веселбата започна с "Ала Бала", която ни върна в далечната вече 1989 година, от когато е и първия и албум, заедно с група Ревю. Всички, които се намирахме пред сцената бяхме заредени с огромна доза от пънк и рокендрол енергия, а цялата вечер премина в неспирни танци. Предвид това, че концертът съвпадна с ранните часове на 14 февруари, Милена реши и да поздрави всички влюбени с може би най-популярната си песен, а именно "Истина", която на живо прозвуча още по-красива от колкото всъщност е. Следващите парчета пък бяха на съвсем другия полюс и с тях Милена до такава степен подлуди публиката, че пред сцената се получиха импровизирани мини пого-та, като най-забавните моменти бяха по времето на "Отгоре и "Месо".

пого
Вечерта разбира се, нямаше как да мине без вечния химн "Ха-Ха" и затова никой не се изненада, когато точно тази песен зазвуча, а всички романтично настроени души бяха отново зарадвани с баладите "Защо" и "Робърт". След това повечето си помислихме, че това е края за вечерта, но се бяхме излъгали, тъй като Джими започна да вплита в свиренето си елементи от "Кучето На Крайния Квартал", които прераснаха  в бонус песен, която дори не бе предвидена първоначално. Тук е моментът да кажа, че Jimmy's Band свиреха за пръв път парчета на Милена и се справиха изключително добре с задачата. Колкото до самата пънк кралица, едва ли е нужно да коментирам, но все пак - класа, професионализъм и не на последно място - изключително топло отношение към публиката.

Сетлис на Милена + Jimmy's Band:

1.Ала Бала
2.Купон
3.Fire In My Hair
4.Истина
5.Сън
6.Куклата Мици
7.Отгоре
8.Охолен Живот
9.Месо
10.Ха-Ха
11.Защо
12.Робърт
13.Соло на Джими + бонус песен

ФОТОГАЛЕРИЯ

MetalHall

Leave a reply