Кикимора: "Когато съберем достатъчно парчета за албум, може-би ще ги сложим на CD."

Здравейте и преди всичко искам да ви благодаря, че отделихте време да направим интервюто!

Ние благодарим за поканата!

Кои са членовете на групата?

10487185_495069053929293_4607382772261244625_n

Николо Коцев  - китара и вокал

Александър Атанасов - соло вокал и китара

Николай Тодоров      - ударни и вокал

Станислав Георгиев - бас и вокал

приходящ клавирист - Ивелин Атанасов

 

Преди време имахте проблeми със състава успяхте ли да се справите с тях и от какво бяха породени?

Ние все-още търсим постоянен клавирист и се надяваме, че в скоро време ще намерим подходящ кандидат.  Подобни неща се случват във всяка група - идва момент, в който отделни членове на групата се сменят. Все пак, ядрото на групата винаги ще бъде Николо Коцев.

 

Кажете на читателите на сайта защо решихте да кръстите групата на древен славянски дух?

Авторските парчета на групата са само на български. Съвсем естествено е името й да е българско. А Кикимората като славянски дух е много интересна и има две лица - добро и лошо. Това е доста удобно при създаването на песни и текстове, защото разширява възможностите за създаване.

 

Групта навърши три години. Какво се промени за вас през това време?

Групата узря, стилът се оформи, концертите са по-сработени, разбираме се по-бързо на сцена, ангажиментите се множат. Публиката ни се увеличава, което е най-важно. Групата се развива и тепърва има какво да показва.

Защо решихте да пускате песните си за свободно слушане и сваляне в интернет?

Защото няма никакъв смисъл да се продава - приходите, ако въобще има такива са нищожни. За нас най-важно е да увеличаваме публиката си. Ще дойде ден, в който многобройната публика ще генерира и приходи за нас.

 

Преди три години с каква идея създадохте групата?

С цел да се свири интелигентна музика с високо инструментално и вокално майсторство и да се създаде една бъдеща легенда.

 

Защо всички текстове са ви на български?

Групата е българска и поне засега работи само в България. Пеенето на английски е чужда за нас самоцел. Искаме да създаваме за българите. Имаме и чужди фенове, един от които сподели, че "трябва да започне да учи Български заради нас". Чувстваме, че по такъв начин допринасяме за Българското.

Песните ви са с доста социален характер. Защо се спряхте на тази тема?

Трудно е да се създава интелигентна, нова, модерна и тежка рок музика, ако се пее по изтъркана тематика. Социалните проблеми на Българина ни вълнуват и искаме да се опитаме да допринесем с нещо за душата на народа ни.

(Въпорс към Николо) Вие сте музикант свирил с много световни имена. Някой от тези музиканти направи ли ви лошо впечатление? С кой от тях се работи най-лесно? Къде предпочитате да свирите в България или зад граница?

1395321_395532023882997_599471426_n

Всички, с които съм работил са професионалисти, от които съм научил по нещо. Различни са от родните музиканти. Няма завист, ненужно и глупаво  "звездеене" и т.н.  Професионалистът прави с всички сили това, което се изисква от него,  знае си мястото и не прекрачва прага на доброто поведение. Не се самоизтъква ненужно, защото знае колко струва и е получил моето уважение. Тоест - няма какво да доказва.  Въпреки, че тези качества са чужди на повечето от родните "рок звезди", аз бих искал да свиря в България. Зная, че това няма да ми донесе високи проходи, но аз имам собствено разбиране и принципи, следвайки които съм станал човека, който съм днес.

 

Как протича процеса по записването на една песен на КИКИМОРА?

Николо изпраща демо. Записват се барабани, след което продукцията продължава при Николо. Записва се бас, китари и клавишни. Текста се пише понякога съвместно, понякога от Николо или от гост текстописец. Пее се пак в студио, след което продукцията продължава отново при Николо. Монтира се вокала. Смесването и мастерирането се правят от Николо. Пак той поема всички разходи по студио, транспорт, както и цялостната комуникация на групата и рекламата.

Пред повече или по-малко публика предпочитате да свирите?

Естествено пред повече.

Винаги сте казвали, че не мислите да издавате музиката си на дългосвирещ албум. Сега това промени ли се?

Когато съберем достатъчно парчета за албум, може-би ще ги сложим на CD.

Кои български групи ви правят добро впечатление в последно време?

Всички БГ групи се трудят и създават музика, която смятат за добра. С това те печелят нашето уважение. Кои групи харесваме не е важно - важно е всички групи да имат публика.

Мислите ли, че нелегалното сваляне на музика ще „помогне” ли за изчезването на физическите носители на музика като диск или плоча?

Според нас физически носител винаги ще има, под една или друга форма.   нелегалното сваляне обаче със сигурност прекъсва съществуването на голям брой групи в световен мащаб.

 

С какво ще запомните вече отминаващата 2014 година?

10653612_517779221658276_2732810896285214296_n

Работа, успехи, много публика и няколко незабравими концерта.

Знам, че е много клиширано да ви питам точно това, но какви планове имате за предстоящата година?

10600358_517779191658279_5543929134237879122_n

Нови парчета и още много незабравими концерти пред още по-голяма публика 🙂

 

Това беше всичко благодаря за отговорите пожелавам ви успех!

И ние благодарим сърдечно!

 

MetalHall

Leave a reply