Истинският празник на 14-ти февруари беше съвместният концерт на 40 Days Later и Odd Crew

Този репортаж доста се забави, признавам, но хубавите неща трябва да се отбелязват, макар и със закъснение.

И така...Свети Валентин или Трифон Зарезан?!Нито едното, нито другото. Защото истинският празник на 14-ти наистина беше концертът  на младата метълкор банда 40 Days Later и ветераните Odd Crew в столичния Rock Bar Fans.

Да, наистина беше празнично – пълен Фенс от доволни и готини хора, обединени от музиката. Хубавата музика!

Много се радвам, че най-сетне успях да видя 40 Days Later на живо, които поради някакви обстоятелства досега пропусках. Но те са великолепни!Пълни с енергия и желание да свирят, изглеждащи толкова различни по между си, но всеки по свой начин интересен и атрактивен, със сценично поведение, което бързо и неусетно подхваща цялата публика.

А какво чухме? Парчетата “Traces” и “Realign”, които бързо раздвижиха публиката, а на “Wake up puppet” и на “As I lay” лудницата вече беше абсолютна и пред сцената нямаше човек, който да не се кефи и да се раздава безрезервно.

А страхотната музика от сцената се изливаше в огромни количества. И яките крясъци на Жоро също (вокал на 40 Days Later).

Новото, което ни представиха момчетата от 40 Days Later беше “The Dreamcatcher”, а след него „Purify”, “Before the Gates” и разбира се, “Antigravity” – наистина убийствено парче, което има и своето официално lyric видео.

През цялото време се наслаждавах на невероятната музика и атмосфера, която създадоха 40 Days Later. Осъзнавах, че този така популярен стил напоследък, който свирят банди като Bring Me The Horizon, Asking Alexandria и други, адски ми допада, както и на голяма част от феновете очевидно. И намирах прилика в стила на 40 Days Later именно с тези банди.

А сякаш дочули мислите ми, пичовете смело и качествено забиха “Antivist” на “Bring Me The Horizon”. Абсолютно и истинско удоволствие!

И да, вече бяхме готови да посрещнем Odd Crew, но не и да изпратим 40 Days Later. Поне аз. Бих им дала повече време, в което да ги слушам.

Сетлист:

1.Antigravity

2.Traces

3.Realign

4.Wake up puppet/As I Lay

5.The Dreamcatcher

6.Purify

7.Before the Gates

8.Antivist (Bring Me The Horizon)

Какво се случи после? По-рано нарекох Odd Crew „ветерани“. И това по никакъв начин не е свързано с възрастта. А по-скоро с дълбоката следа, която са оставили и продължават да оставят в историята на българската музика тези момчета. Защото аз наистина не се сещам за група (българска), свиреща такъв тежък стил, която да се е съхранила през всичките тези години (малко повече от 15) и да продължава  да прави толкова качествени неща.

И в тази връзка, вероятно всичко вече е казано или написано за Odd Crew. Те просто излизат на сцената и те отнасят. Безкомпромисно!Поведението им е ужасно респектиращо и сигурно няма грешно изсвирен тон или фалшиво пеене. Просто стоиш, слушаш и се гордееш, че има такива български групи.

А иначе момчетата тотално ни разбиха със сета си. Чухме познатите и любими „A Bottle Of Friends”, “I Ain’t Loosing Myself”, ”We Won’t Betray Ourselves” , “Can’t Bring Me Down”, „I’ll Take My Rest (When I die)”, “Fallen Down”.

Bonzy отново ни зарадва с жестоко соло на барабаните, а накрая се насладихме на страшни кавъри като “Another Brick In The Wall” (Pink Floyd), “Eye Of A Tiger” (Survivor), “Stairway To Heaven” (Led Zeppelin), “Beat It” (Michael Jackson), както и “Stone The Crow” на Down.

Имаше и пого, и дружно пеене на група и публика, и стойностни думи, казани от Васко (вокал). Имаше атмосфера!A публиката просто не искаше да ги пуска да си тръгват, което е достатъчно красноречиво и показателно!

В следващите няколко месеца ще трябва да се лишим от присъствието им на сцената, но това ще е за сметка на новия албум, по който момчетата започават усилена работа, както самите те споделиха.

А сетлист нямаме, само страхотни емоции, които се надяваме, че сме успяли да предадем и на Вас донякъде.

Малко снимки можете да видите тук.

MetalHall

Leave a reply