Интервю с Past Redemption

От 1992 година насам, Past Redemption не спират да изненадват публиката приятно. Групата свири здрав, стегнат и звучен death metal. Съставът се е сменял няколко пъти, но ветераните са Стефан Иванов, Красимир Петров и Георги Гагов. С Красимир си поговорихме откровено за общата страст - музиката.

Как се осмелихте да се съберете в Past Redemption?
Когато бях на 13 години за първи път чух метъл и от тогава ми беше мечта да правя такава музика. В началото на 90-те имах траш група , а в края на 1992 година Стефан ме покани да свиря в Past Redemption, така започна всичко. 20 години след създаването на бандата останахме само аз и Стефан от оригиналния състав.

Какво е да подгряваш публиката преди шоуто на легенди от типа на Cradle of Filth?
Това е добър въпрос...Знаеш ли, подгрявали сме адски много големи групи, някои от тях са създадени доста след нас ,но са имали късмета да не са от България. Хубаво е да свириш с банди, които са на професионално ниво във всяко едно отношение, но има и такива, които прекаляват с прищевките.

С какво ви плениха любимите ви групи?
В началото ме плениха групи, които имат собствен стил...Сега ме пленява сложността на музиката.

Откъде черпите вдъхновение?
От действителността.

Кое наклони везните в полза на музиката, при избора на занимание?
Имах дълъг период в живота си, в който ако не правех музика, сега може би щях да съм труп...музиката е моят наркотик.

Мислите ли, че класическата музика е предпоставка за по-късно развитие в тежките жанрове? Все пак много групи използват класическите струнни инструменти в своите изпълнения, като например Apocalyptica…
Не виждам как точно това ще стане в дет метълстила, тъй като ме дразнят такива изцепки...Никога не съм харесвал класика.

И във връзка с това - как понасяте симфоничния метъл?
Получавам разтройство от него (смее се).

Какво е мнението ви за наскоро нашумелия, отново с криминалните си изстъпления, Варг Викернес?
Не се интересувам от личните пристрастия на хората. Негова работа е да прави каквото си иска, само да не ми се бърка в моите неща.

Нужно ли е според вас да се отделиш от реалността, за да създадеш изкуство от висок клас?
Не, стига с тази мистичност. За последната година написах повече от 20 песни, които могат да станат убийствени, но единственото, което е необходимо, за да създадеш един продукта в днешно време е мнооого пари. Без пари правиш евтин продукт, това е най-големия проблем в нашата държава.

Интересувате ли се от изобразително изкуство и/или фотография? Задавам този въпрос, защото музикалните хора обикновено държат и на визуалното творчество...
Ха, неее, никой от нас не е фотографче, но не крия, че ме привлича идеята да снимам голи манекенки...

Смятате ли скоро да зарадвате феновете с нов албум/сингъл/EP?
Надявам се. Сега остава да убедя част от екипа, че си заслужава, дори само заради идеята...С всяка изминала година нещата стават все по-трудни,но ние нямаме намерение да се отказваме.

Благодаря за отзивчивостта!
Благодаря и наздравe!

Антония Янкова

MetalHall

Leave a reply