Интервю с Powerslave

Powerslave е една млада група, която определено има бъдеще, стига да продължи да репетира усърдно и да върви смело напред, независимо от трудностите, които могат да се изпречат на пътя и. За да ви запозная по-отблизо с бандата, се свързах с барабаниста Теодор, който беше така любезен да отговори на въпросите ми.

- Здравей! Би ли представил накратко групата пред нашата аудитория - кои сте вие и от къде сте?
- Здравейте! Ние сме група "Powerslave", от гр. Велико Търново. Членовете на групата са: Христо Христов (вокал и ритъм китара), Александър Димитров (соло китара), Петър Коларов (ритъм китара), Илиян Калинов (бас китара) и Теодор Ковачев (барабани).

- От кога съществува групата и по какъв начин се събрахте да свирите?
- В началото всичко започна от мен и китариста Александър - с него се познаваме от деца и искахме да направим банда. С времето желанието ни да правим авторска музика ни накара да потърсим и други музиканти на нашата възраст в града. Доста хора минаха през групата и това е най- успешния ни състав до сега, сформиран на 28.07.2012 г.

- Трябва да призная, че на миналогодишното издание на конкурса на Д2 вие бяхте една от групите, които ми направи най-добро впечатление...жалко, че не успяхте да стигнете до големия финал. Разкажете ми малко повече за конкурса - как се решихте да участвате, по какъв начин се създаде песента ''Самота'' и изобщо всичко по-интересно по това време?
- Радваме се, че сме ви впечатлили, все пак това е нашата цел. Преди много години, когато разбрах, че има такъв конкурс исках да участвамe, но не бяхме толкова добър състав. Когато сформирахме "PowerSlave" успяхме да направим първата авторска песен, а именно "Самота".

- Мислите ли да се запишете за новото издание на конкурса, който ще започне само след месец?
- Да, това е един от бъдещите ни планове, надяваме се до тогава да имаме време, да успеем да запишем новите ни песни и да изберем най- добрата за конкурса, тъй като ни предстоят доста участия и трябва да репетираме.

- От кои чужди групи търсите вдъхновение и може ли да определите стила си?
- Добър въпрос! Интересното при нас е, че всеки слуша различен стил музика, което допринася за разнообразните идеи в нашите песни, например вокалът ни Христо е голям фен на Megadeth, аз пък на Slipknot, но главно се придържаме към Heavy Metal стила.

- Кой пише текстовете и музиката в бандата?
- Текстовете ги пише вокалът Христо, а идеята за музиката е главно на соло китариста ни Александър, но както казах всеки допринася за цялостното оформяне на песента със своето мнение.

- Освен ''Самота'' други авторски парчета имате ли?
- Имаме още една записана песен, казва се Mr. Freak, която можете да намерите в Youtube.

- Смятате ли скоро да зарадвате феновете си с нов албум, демо или сингъл?
- Да, имаме готов материал за първия ни албум, но все още не се ангажираме с точна дата за издаването му, надяваме се да е в близките месеци.

- На кои места най-често свирите?
- По принцип най- често свирим в репетиционната (смее се). Hо може да ни видите и на различни фестовe, като например "Миндя Рок Фест", който ще се състои на 22.08.2013 г.

- Какво можем да очакваме от вас в близко бъдеще?
- Освен записа на новите ни песни и издаването на албум, очаквайте много концерти и интересно шоу.

- Благодаря за интервюто и ви желая много успехи!
- И ние благодарим, беше ни много приятно. Надяваме се скоро да се видим по концерти!

Ради Йовчев

MetalHall

Leave a reply