Интервю с Metal Heart

Metal Heart са едни млади и талантливи музиканти от Петрич - бандата участва в тазгодишното издание на конкурса на Д2 - "Голямото междучасие". Няма да крия, че те са една от групите, които ми направиха впечатление и точно заради това реших да се свържа с тях и да им задам няколко въпроса, на които те любезно отговориха.

- Здравейте, банда! Като за начало представете накратко групата – кои сте вие и от къде сте?

Здравей! Първо искаме да благодарим за интереса към нас и да кажем, че се радваме за възможността да проведем този разговор. Колкото до първия въпрос - ние сме група Metal Heart и сме от град Петрич. Актуалния състав към момента е: Сара Митова - вокал, Емил Георгиев - ритъм/соло китара, Петър Керемедчиев - бас и Иван Керемедчиев - барабани.

- Разкажете кога и по какъв начин се събрахте да свирите?

Групата е създадена през май 2009 г. като по онова време беше в малко по-различен състав - Емил Георгиев (китара), Петър Керемидчиев (бас) и Живко Манчев (барабани). Причината да се съберем е детската ни мечта да имаме рок група... След известно време нещата за нас започнаха да се развиват доста добре - намерихме си вокал (Томислава Тушинова) и втора китара - (Стоян Дюлгеров). Малко след това беше и първото ни участие на петричкия рок фестивал - Bella Rock Fest. От тогава сме участвали на различни сцени и свиренето на кавъри на любимите ни групи прерастна в творене на авторска музика. Първата ни авторска песен - "Forever", излезе пред публика през есента на същата година. От тогава групата премина през много промени, както добри, така и лоши.

- Името ви носи една от легендарните песни на Accept...да разбирам ли, че всички вие сте фенове на класическия хард рок и хеви метъл и основно от там са вашите влияния?

Да, все пак всички сме фенове на групи като Мetallica, Accept, Iron Maiden, AC/DC и други, но Интересното е, че в началото не се казвахме "Metal Heart. Първоначалното име беше “Eyes of the death”, но след дълго мислене решихме да го променим. Идеята за новото име дойде от Живко, а всички я приехме единодушно. Тя не беше породена от песента на Accept, а от желанието ни името да говори за нас и за любовта ни към по-твърдата музика.

- Вие сте една от групите, които участва в тазгодишното издание на "Голямото междучасие"...как решихте да се запишете за конкурса?

Решението да участваме на този конкурс не беше спонтанно. Ние правим авторски парчета и искаме хората да ги чуят, а това състезание, както и другите форуми, в които се включваме, помагат популяризирането на новата българска рок музика.

- Искам да ви поздравя за парчето "И ще успея" - поне през моите очи (и уши) е едно от най-добрите песни в конкурса и заслужава да се чуе от повече хора...разкажете малко повече за нея, предполагам, че е написана по действителен случай, като имаме на предвид лириките?

"И ще успея" е една от сравнително по-старите ни песни - написахме я през ноември 2012 г. Създаването й беше спонтанно, по-скоро на шега, но резултатът определено беше добър.

- Доколкото видях от профила ви в Ютууб, имате амбиция да творите авторска музика...какво ви вдъхновява за нея, от къде черпите своите идеи?

Черпим вдъхновение най-вече от заобикалящия ни свят, както и от музиката, която слушаме.

- Кой пише текстовете и музиката в бандата - въобще, как точно се случва този процес при вас?

Музиката, текстовете и аранжиментът или цялостният облик на песните ни е дело на членовете на групата. Създаването на песни за нас не е сложен процес, защото предлагаме и обсъждаме заедно идеите на всеки и така нещата се случват.

- Мислите ли в скоро време да запишете албум или поне EP?

Авторските ни парчета в момента са 19, като замисляме ако не всички, то поне най-добрите от тях да бъдат включени в първия ни албум. Надяваме се той да бъде реалност колкото се може по-скоро,а стилът в него ще варира от мелодичен рок до хеви метъл.

- Какво мислите за родната рок и метъл сцена - в това число както ъндърграунд-а, така и за мейнстрийм-а...?

Харесваме българската музика и според нас е похвално, че въпреки тези тежки времена, рока и феновете му са се запазили. От родните групи фаворити са ни БТР и Ахат, а от по-тежкия жанр ODD CREW.

- На кои места най-често хората могат да ви видят да свирите?

Участията ни не са никак малко – най-често са в Петрич на фестивали и клубни концерти, а напоследък се включваме и в конкурсни рок издания. Последните ни такива изяви са: Конкурса за нова авторска поп и рок песен - “Цветница”, гр. Петрич, от където имаме II-ро място; “Златен кестен” гр. Петрич – награда на читалище “Братя Миладинови 1914” за най-добро изпълнение и “Коко Рок Фест” гр. Кърджали, където взехме II-ро място.

- Какво можем да очакваме от вас в близко бъдеще?

Предстоящите ни концерти, където могат да ни чуят всички, които желаят са в “Sound Wave” - гр. София на 09.10.2013 г. и в рок бар Fans отново в София, където ще участваме в конкурса "Силата на Рока 3". Също така пред нас стои най-тежката задача, с която ще се заемем и вярваме, че ще се преборим, а именно - издаването на дебютния ни албум.

- Благодаря много за интервюто...кажете нещо за финал?

Благодарим на феновете ни, които са постоянно до нас и ни подкрепят във всичките ни начинания! Надяваме се с музиката, която творим, да докоснем още повече хора и привържениците ни да се увеличават!

MetalHall

Leave a reply