Интервю с Ivory Twilight

Здравейте! Представете се накратко, с кого имаме честта да разговаряме?

 Здравейте, ние сме група IVORY TWILIGHT от Пловдив. Много се радваме, че ни потърсихте за това интервю и се надяваме да бъде интересно за вашата аудитория.

Как стигнахте до решението да пуснете първия си албум „Седем“ за свободно сваляне в интернет?

Албумът „Седем” бе записан през 2012-та година. Той по-малко или повече отразява един период на групата между 2010-2012 г. В началото на 2013-та настъпиха доста промени, както в състава, така и в стиловата насоченост на песните, които правим. Така се оказа, че имаме да издаваме албум, който може би не отразява най-добре, това което е групата в момента. Същевременно парчетата са хубави, ние си ги обичаме и мислим, че заслужават да намерят своята публика. Така някак от само себе си се стигна до решението да пуснем албума за свободно сваляне в интернет. А и това е един малък жест към всички приятели, които бяха, а и все още са с нас през годините и ни подкрепят в нещата, които правим.

Какво смятате за торент тракерите и като цяло за свободното разпространение? Намирате ли го за нещо, което ви помага или по-скоро ви пречи?

Полемиките около торент тракерите от доста време разбунват общественото мнение и има множество доводи, както в подкрепа, така и за забраната им. Ние лично подкрепяме възможността хората доброволно да споделят помежду си информация от всякакъв вид, без да им се пречи чрез намесата на разни органи. Същевременно важна роля играят администраторите на въпросните тракери, които трябва внимателно да следят какво се обменя и да трият съответните торенти, когато има предявени претенции за авторски права. Като цяло според нас ролята на торентите е по-скоро положителна за популяризиране на музиката и БГ бандите в частност. Никой от нас не живее с очакването да изкара милиони от продажби на дискове….

Наскоро се разделихте за пореден път с „човекът зад белите клавиши“. Какво се случи с Иван и как се спряхте на Александър?

 Ами ние с Александър сме от самото начало на активната творческа дейност на групата, още от 2005-та година. През 2012-та той реши да потърси по-добра лична и професионална реализация за себе си извън България. На фона на това, че всичко което правим е по-скоро за лично удовлетворение, няма как да му се сърдим за това. Надяваме се да е щастлив с това, с което се занимава в момента и да успее да се реализира на новата си работа. А с Иван … може би ние и той имахме различни очаквания за съвместната ни дейност. Някъде се разминахме по трасето и не успяха да се получат нещата. И така … мястото зад клавишните отново е вакантно, ако има желаещи да се впуснат с нас в това приключение!

В началото на месеца пуснахте и официално видео, което е заснето от Огнян Димитров. Разкажете ни малко повече за клипа, както и за парчето „Време за любов“?

Ами ние всъщност още не сме го пуснали официално … Клипът е заснет и готов, в момента изчистваме някои дреболии по него. Това е първият клип, които правим с групата и беше голяма емоция, докато го заснемахме. Сега като го гледаме ни се иска някои неща да ги бяхме направили по друг начин, но това е нормално. В крайна сметка почти всеки автор, като мине малко време почва да не си харесва произведенията и да му се иска да ги променя. Гледаме напред и живот и здраве имаме нови парчета, ще направим и нови клипове. А парчето „Време за любов” е първото, което направихме с новата ни певица Виктория. То отразява новия стил на бандата и новите неща, които желаем да правим оттук-нататък. Тази песен е и част от една своеобразна кампания, която ние предприехме за по-човешки взаимоотношения първо между нас си музикантите, а и между нас българите. В крайна сметка всички сме от един и същи отбор и за всички ни ще е по-лесно ако почнем да си помагаме по малко, вместо непрекъснато да гледаме как да се надцакваме един друг.

Предстои ви издаване на нов албум, до къде сте стигнали с подготовката по него? Ясен ли е траклистът, има ли обложка вече, кога да го очакваме на бял свят?

 Ами … започнахме записите на новия албум съвсем спонтанно. Дори ние самите все още не сме сигурни кои точно песни ще включим в него. Имаме доста нов материал, който започнахме да записваме и най-вероятно накрая, когато приключим със записите просто ще седнем и ще подберем най-добре получилите се парчета. За обложка и другите там всички подробности е прекалено рано да се говори все още. Съсредоточили сме се около това да запишем новите неща, да ги изчистим и финализираме и като аранжименти и концепция и после ще видим какво ще стане. Този път решихме да подходим по различен начин, като не завършваме докрай песните преди да ги запишем, а ги довършваме в процеса на самите записи. Открихме, че този начин е много по-забавен за нас, а и се раждат много добри идеи в движение.  Живот и здраве, ако всичко върви нормално може би следващата пролет ще можем да го издадем.

 Какво ще е различното при новия албум, в сравнение със „Седем“?

 По-различното …. Ами той целият албум ще бъде съвсем различен. И като звук, и като песни, и като настроение. С всяка нова песен, която правим, с всеки нов запис, постоянно научаваме нови неща и се надяваме новият албум да стане по-добър от предишния. Със сигурност ще е много по-различен, защото ние самите сме много по-различни отпреди 3 г., вълнуват ни съвсем различни неща, което се отразява и на музиката, която правим. Мислим, че ще стане интересен албум, който се надяваме да се хареса на нашите приятели. Не обичаме думата „фенове”. В крайна сметка винаги контактът с публиката ни винаги е бил много близък и с повечето хора наистина ставаме приятели.

От къде черпите вдъхновение за текстовете си?

Ами може би Удо трябва да отговори на този въпрос, тъй като основно той е авторът на текстовете на групата. От най-различни неща, като цяло. Животът е достатъчно пъстър и разнообразен и ни дава много теми за творческо вдъхновение.

Творбите ви са както на български, така и на английски език. Имате ли някакви предпочитания, как ви е по-лесно да творите?

От повече от 2 години творим изцяло на български език. От по-старите песни имаме и на английски, но новите неща са изцяло на родния ни език. Въпреки че английския език е основен при правенето на рок музика, открихме че разстоянието с публиката ни се съкрати драстично, откакто започнахме да пеем на български език. Много по-лесно е за хората да разберат за какво се пее в действителност в песните и много по-лесно достигаме до тях. За това на този етап категорично предпочитаме да пишем песни на български език. След време като станем световно известни ще видим. 😉 Шегичка... (дружен смях).

Вие сте заедно вече от почти година и половина. Какво ви сплотява и какво ви разединява?

 Ами в действителност ние сме заедно от 2005-та. Нещо сигурно сте гледали за друга група в интернет (отново смях). Много неща минаха покрай нас през всичките тези години. Има много банди, които не успяват да изкарат и 2-3 месеца, а ние сме вече заедно и работим без прекъсване цели 8 години. Сплотява ни нашата любов към рок музиката и удовлетворението, което ни носи свиренето и композирането на нови песни. Концертите и емоцията, която носят също са нещо уникално и нещо, което няма как да обясниш на някого, който не се е качвал на сцена и не е чувал аплодисментите на публиката. А търкания и противоречия има винаги, това е неизбежно. Всеки от нас е различна личност и няма как да сме на едно мнение по всички въпроси. Засега положителните емоции надделяват.

Преди броени дни пуснахте новото си парче "Светлина" ще ни разкажете ли малко повече за него? На кого е дело текстът? Да очакваме ли друго парче от предстоящия албум, или ще пуснете всичко на веднъж?

Парчето „Светлина” се роди преди може би близо 2 години по повод на един благотворителен концерт за деца, лишени от родителска грижа, в който участвахме. Текстът е емблематичен и е на Димитър Ангелов – Удо, както повечето текстове на групата. Носи силно послание, както и самата песен и се надяваме да стигне до сърцата на нашите приятели. Публиката я запява с нас на живо. За момента не сме решили дали ще пуснем още едно или няколко парчета от новите преди останалите. Може би, когато приключим с всички записи, ще го решим в движение.

Какво ви очаква в близко бъдеще?

Много концерти, хубави спомени и нов албум, надяваме се.

Благодаря ви за отделеното време! Нещо за финал до феновете ви и читателите на MetalHall?

 Да слушат много хубава музика, да се забавляват и да подкрепят българските банди.

MetalHall

Leave a reply