Интервю с Invidia

Кога е създадена групата?

Група Инвидия е създадена през октомври 2010 от вокала C. Gorbag (Devide, Dementia Mortales) и китариста Atanatus (Devide, Dementia Mortales). Към тях се присъединяват Trayan - барабани и Jorro (Heretic, Leprosy, Demonism) - китара и бас. След известни промени във времето настоящия състав е C. Gorbag - вокали, Atanatus - китари, Jorro - китари, Mephisto Diabolis (Serpentine Creation, Demonism) - барабани, Icon Evil (Embrase by Dark, Demonism) - бас.

От кои групи се вдъхновявате?

Харесваме много и различна музика, но всички - норвежката блек метъл сцена.

Разкажете ни за дебюта си!

Историята е забавна бяхме поканени да забием на празника на наш приятел, вила близо до Варна. Интересно беше и присъствието на собственика на местната метъл кръчма "Трите Лъва", който много хареса изпълнението ни. Последва и покана от негова страна да подгреем група Хадес на следващия ден, които отбелязваха 25 г. на сцена... Клубът беше пълен с олд скул метъли, които подобаващо оцениха гига ни.

Кажете подробно за участието ви на Maglizsh Rock Fest!

Това беше първото издание на фестивала, в който взеха участие групи от страната и чужбина. Ние свирихме първия ден. Но като цяло феновете бяха настроени за по-лека музика и им влезнахме доста грубо ха-хх-Ха !!!

Как се почувствахте като подгряващи на румънската symphonic black metal група Syn Ze Sase?

Как да се почуствахме? Просто излезнахме и ги подгряхме яката, а те направиха невероятно шоу след нас.

Кога решихте да записвате в студио в Пловдив?

Решението взехме по време на концертите ни със Serpentine Creation, които бяха част от промоцията на албума им Anti Religion. На един от тях в Пловдив се срещнахме с Лъчо от Студио 42. Малко след това записахме Аtom Rising и в продължение на цяла година работихме върху албума Deep into the moonlight, който издадохме през есента на 2014г.

Разкажете ни за новите музиканти в групата!

Новите музиканти в групата са Mephisto Diabolis и Icon Evil, наши стари приятели с които имаме еднакви виждания за музиката.

Кои композитори пишат музиката ви?

С композирането основно се занимаваме двамата китаристи, в последствие се включват останалите и заедно оформяме аранжимента.

Какво обичате да правите през свободното си време?

Малкото свободно време, което имаме изцяло посвещаваме на музиката .

Как минава всеки ден преди изява на сцена?

Това е времето, в което групата е в пълен състав, тъй като фронтменът ни живее в Англия и всички се забавляваме заедно.

Благодаря ви много! Какво ще пожелаете на читателите на Метълхол и нашият екип?

Благодарим ви за подкрепата и ви желаем много нови читатели, а на тях да ценят повече българската метъл сцена.

 

 

 

Tonia Manolova

Leave a reply