Интервю с Elinor

Кога е създадена групата?

Драго Балджиев: Може би този въпрос е най-трудния, на който мога да отговоря. Ако се вземе под внимание стила, който не е комерсиален в България и е доста в страни от масовия рок и метъл в нашата страна, групата беше създадена изключително трудно и с не малко текучество на музиканти. Все пак подходящите хора, които повярваха на идеята се появиха. Като рождена дата бих казал 10 ноември 2009 година. Тогава групата за първи път излезе на сцена.

Разкажете ни за вашия дебют!

Нашият дебют... имаше напрежение преди да излезем за първи път на сцена в този стил и състав. Никой не прави точно този тип музика у нас, така че не знаехме точно как ще се възприеме. Все пак бяхме много обнадеждени, за което очакванията ни се оправдаха. Впечатлението бе взаимно -  и на публиката, и нашето 🙂 Работим в стил нещо от типа на индъстриъл метал.

От кои групи черпите вдъхновение?

Ние сме шест души с шест различни музикални вкусове и предпочитания. Независимо от този факт общото, което ни събира е експеримента, предизвикателството, пречупването на стиловете през една по различна призма. Може би вдъхновението идва от самото предизвикателство да се погледнат стиловете от друг ъгъл като композиция, съответно и като аранжимент, и звучене. Относно вдъхновението... бих казал, че по скоро се учим от големите групи, а и желанието ни да покажем нещо по-различно от към мислене и творчество е голямо. Вдъхновението ни са любимите музи които ни заобикалят
Харесваме групи като Judas Priest, Helloween, Iron Maiden, Rammstein...  Mного са и все като стилове различни. Харесвам много групи. Като се започне с Pantera, преминеш през гръндж-икони като Alice in Chains и Chris Cornell и свършиш право в... в дет-метъла ... ( 🙂 A вие къде си помислихте? )

Разкажете ни подробно за вашите изяви!

Явор Николов (вокал): Нямам спомен от нашите изяви. Отивам на сцената, паля, пея, пия, паля още и накрая не помня. Затова пък публиката помни, а това е най важното.
Драго Балджиев : Стремим се концертите ни да не са само подреден сет лист. Правим ги истински спектакъл с визия, плам и... да е истинско удоволствие за публиката и да не съжаляват, че са били на този концерт. Забавлението винаги да е взаимно и от двете страни на сцената.

Представете ни вашата дискография!

Уф, тук вече е малко сложно. В първите няколко години групата беше с нежен вокал, една очарователна дребничка дама Айсел Али. С нея направихме някои записи. Изгубен град, Не знам, Пепел и прах, Хоровод, Аз, Началото, Four Command. Това са все отделни парчета и не са събрани в албум. През последните три години вече сме с друг вокал в лицето на Явор Николов. Работим върху нов авторски репертоар, старите ги преаранжираме, нанасят се нови редакции на текстовете. Та дори някои направо се пишат нови. Не бързаме , искаме всичко да бъде изпипано до най малкия детайл.

Разкажете ни за промените в групата!

Явор Николов : Аз съм една от промените в групата. Другите трябва да кажат, дали е за добро. Със сигурност заемам много повече място, отколкото колегите са свикнали в предишния състав. Дано и в душите им също заемам място. Те в моята - със сигурност. Обичам ги, моите групари от Елинор! 🙂

Синтез, Спринт... Сега пак сме заедно. Радвам се и се гордея че в сегашния си съствав Елинор е една много сериозна, забавна и приятна група с готини пичове. Промените са нещо нормално, разделяш се с някой, за да намериш по-добрия и е чудесно, когато това се случва.

Кой пише текстовете на песните ви?

Текстовете са предимно на Драго Балджиев, Айсел Али (екс вокал) също има принос. За новата авторска продукция вече се е включил и Явор Николов.

Ще ни разкажете ли за гостуването ви в предаването на Васко Кръпката!

Оооо, при Васко сме гостували... по спомен май три пъти, преживяването е страхотно. Кръпката е невероятно готин тип, а, бе, с две думи Голям Пич 🙂 Познаваме се и извън ТВ студиото и някак всичко ни е близко, приятелска обстановка.

Какво обичате да правите през свободното си време?

Явор Николов: Да вдигам тежести, да пия червено вино... и други грешни напитки, и... после пак да пея 🙂

Станимир Иванов (Стамбе)Обожавам да слушам музика, да пия студена бира и домашен уют. Обожавам всяка секунда, която мога да отделя на прекрасното си семейство и най-вече на дъщеря си!

Николай Георгиев: Време за семейството, домашните си любимци в лицето на седем котки и няколко кучета в това число да варя ракия. Иначе не съм пиян 🙂

Драго Балджиев: Времето е твърде непредвидимо, всеки миг с любимите хора, някъде на вън, кратка екскурзия. Всяка секунда, всеки миг трябва да се усети и изживее, няма нищо по- хубаво от това с усмивка да заспива човек 🙂

Благодаря ви много за отделеното време! Какво ще пожелаете на читателите на Метълхол и нашия екип?

Елинор благодари на Метълхол и целият екип за проявения интерес. Пожелаваме да не спира да расте и развива. Никога да не спира и да продължава по пътя, който е поел екипа под името Метълхол.

 

 

Tonia Manolova

Leave a reply