Интервю с Bolg

Кога е създадена групата?

Групата се създаде пролетта на 2004 г. Тогава в състава влизаха Крум (ex Vomit Erection) - вокал и китара, Kamael (Winterfall) - барабани, Даниел (от Expectations) -бас и Станимир (ex  Biophobia) - китара. След няколко смени в състава сега на баса се подвизава Андрей (Mass Grave) и на китарата - Асен (Древна).

От кои групи се вдъхновявате?

Вдъхновенията са много - като почнеш от Satyricon, Emperor, Dark Throne, Marduk... Много са. Всеки от нас допринася с нещо от собствените си кумири, така че е трудно да се посочи една или две групи като вдъхновение.

Представете ни дискографията си!

Тя - дискографията ни - е бедна. Имахме няколко застоя, всеки от който продължил по над година и това неимоверно се отрази и на количеството записи и издания.  2004 г. бяхме включени с песента си Pagan Forces в компилацията „We warship...“ Vol.1 издадена от A.M.F. и Vogort zine. Малко след това издадохме сплит албум с Exile (излезнал под шапката на Acclaim records) и същата година имахме отново участие в компилация - този път в Германия - „Bulgarian Assault“ издадена от Димо Димов.

Следваха доста паузи, както вече споменахме и така се стига до 2013-14 г, когато започнахме записи по първият си пълнокръвен албум, което обаче също не мина без спънки. Но сме вложили цялата си сила и енергия тези записи да видят бял свят през есента на 2017г.

Ще имате ли концерт в България?

Следващото място, на което може да ни гледате е на 13.04.2017 г. в клуб „3 уши“ заедно с Belgarath и Kuoleman Galleria. Надяваме се да можем да направим и достойно представяне на албума, скоро след излизането му.

Какво обичате да правите през свободното си време?

Хобитата ни са различни - предимно спорт, планинарство, ходене по концерти...Тривиални неща.

Как минава всеки ден преди изява на сцена?

Деня преди концерт обикновено или репетираме или разпускаме - просто за да ни отпочинат главите. Естествено, че всичко това не остава неподплатено с някоя и друга бира за разтуха. Живеем в различни градове и се опитваме да използваме времето си заедно рационално 🙂

Благодаря ви много за отделеното време! Какво ще пожелаете на читателите на Металхол и нашия екип?

Ние благодарим за интереса към групата и музиката ни. На читателите можем да кажем просто да пазят музиката жива. Да посещават концертите, които се организират - това е нещото, което държи групите и метъла в България живи. А на екипът Ви пожелаваме да продължавате да се развивате и да не се отказвате - лесно няма, но сме длъжни да сторим необходимото за ъндърграунда. To find the soul of the pagan forces!!!
Tonia Manolova

Leave a reply