Интервю с Blaast

Първо благодаря, че се навихте да направим интервюто. Разкажете малко повече за групата. Как решихте да я създадете кои са членовете?

Благодарим за поканата ! BLAAST се появи като one-man проект на Васил Пенчев през 2010 година. Но поради интереса към живи участия проектът се превърна в група - през 2012 се присъедини Деница Христова (бас китара), а в началото на 2013 зад барабаните седна Красимир Кирчев и така се сформира група BLAAST.

 

  Защо Blaast? Какво значи и кой е кръстникът на бандата?

Проектът е с това име от самото начало, преди да се появят изгледи да стане група, така че кръстникът е Васил. Метълът беше първичен, олдскул и без много модерни елементи и трябваше и името да е такова - кратко и ясно. BLAAST няма точен превод - идва от английското blast (взрив), но второто A го прави уникално и с него името придоби симетрия при изписването (на това е базиран и дизайна на логото ни).

Това, че проектът е създаден от Васил Пенчев значи ли, че той е двигателят на самата банда и че той опъва конците, ако може така да се нарече...

Всичко започна от Васил, но с времето нещата станаха по-сериозни и по ангажиращи, така че в групата всеки си има задача. Васил стои зад концепцията на групата, пише музиката и текстовете за авторските парчета и се занимава с техническата част. Красимир е най-голям и има най-богат опит в музиката. Знае как трябва да се организират и да се случат нещата. Деница е разумът на групата, тъй като Васил и Красимир са по-импулсивни. Тя винаги разсъждава трезво и пази групата от прибързани решения. В BLAAST няма човек, който да дърпа конците - мнението на всички е еднакво важно. Стараем се да сме единни... като "ламя с три глави".

Вие се определяте като дет/драш група. Това ли са стиловете които са изиграли най-голяма роля в звученето ви и кои групи ви допадат най-много?

Диапазонът от слушани групи е широк и разнообразен - от класически хеви метъл до екстремните ъндърграунд жанрове. Звученето ни е повлияно от тези групи, но не се опитваме да им подражаваме. Стремим се към наше собствено звучене.

Кои групи от българската сцена в последно време са ви направили най-голямо впечатление?

В последно време се наблюдава раздвижване на метъл сцената в България. Появяват се обещаващи млади банди. Освен това вече има групи с утвърдено име на българската метъл сцена. От младите банди впечатление са ни направили NOTH и Cold In December, а от утвърдено  Wartime, Odd Crew, Ювиги, Symbolic и други.

как си представяте идеалният концерт?

Ние обичаме, това което правим и сме щастливи, че има хора, които харесват музиката ни. Радваме се, когато публиката се разбива пред сцената. Това прави концерта идеален.

Има те ли да записвате албум?

Да. В момента записваме дебютния си албум, озаглавен "DISORDER".

ще разкриете ли още за него или за сега само това?

Да. Той ще съдържа осем авторски композиции. Записваме си го сами. Микса и мастеринга също ще са наше дело. Очаква се да излезе през месец Март.

С коя световна група искате да делите една сцена?

За нас е удоволствие да свирим с всякакви групи, независимо от ранга им. Разбира се, ако се докоснем до големите имена, бихме били много щастливи.

имате ли други занимания извън групата. [lightbox full="http://prikachi.com/images/383/7001383m.jpg"][/lightbox]

Никой от нас не е професионален музикант. За момента музиката ни е хоби, но бихме желали в бъдеще да се превърне в основно занимание. За момента всички се занимаваме с нещо друго - Красимир работи, Деница учи, а Васил работи и учи.

как виждате групата след няколко години?

Целта ни е да се наложим като група с авторска музика. Надяваме се в бъдеще това да се осъществи.

MetalHall

Leave a reply