Интервю с Angel Disorder

Дългоотлаганото интервю със софийската група "Angel Disorder" е вече факт, благодарение на вокалиста на бандата - Георги "Vortex" Василев, който ни отдели от времето си. Какво сподели с нас вижте сами...

Здравей, Жо! Благодаря ти предварилтено за отделеното време. Като за начало запознай ни накратко с групата – кога се събрахте; откога сте в този състав; представи ни членовете.

Здравей и на теб! Удоволствието, разбира се,  е мое и се радвам, че отделяте от времето си за нас!

Групата е формирана в краен състав в началото на 2012 , но всъщност стартира няколко години преди  това. Преди свирехме доста различен стил от този, който свирим сега, и естествено хората не са същите.  Накратко групата ни се състои от Тони (китара) , с когото намерихме останалите членове на групата след полуразпадането ни. Красо (бас ) се присъедини първи към нас и се вписа много добре, а след това се присъедини и Сашо (китара). Бяхме дълго време без барабанист, защото за музиката , която свирим ние, се изисква човек с възможности, но не всеки можеше да отдели  такова време и най-вече усилия. След дълго време намерихме и  Илиян (барабани) и с него затворихме кръга на вече финалният ни състав.

Как определяш стила ви?

През годините преминахме през много стилове .  В началото свирехме всичко, каквото ни харесва - от thrash до  melodeath, но след като се установи основният състав на групата решихме да се насочим към един стил и той е metalcore. Може да се каже, че има и deathcore елементи, затова и се определяме като metalcore/deathcore група.

А откъде изобщо идва името „ Angel Disorder“ ?

През годините, в които свирехме, преминахме през изключително много имена, но най-накрая се спряхме на Angel Disorder. В буквалният смисъл означава "ангелско безредие/смут". Свързваме го със  смута, който Луцифер е внасял между другите ангели, когато е искал да измести Бог преди да бъде изгонен от Рая.  Това противничество и бунтарство пренасяме и във философията на групата ни: Нямаме водач, нямаме лидер, водим се от собствените ни действия и градим сами собствената си съдба.

Доколото съм наясно, ти си човекът, пишещ тексовете. Така ли е?

Да,  аз пиша текстовете на песните ни, но определено понякога ми помага и китаристът ни Сашо. Вижданията ни много често се препокриват  и изглежда сякаш ги е писал един човек (смее се).

Изброй групите или изпълнителите, които те накараха да станеш музкант и/или които имат най-голямо влияние върху творчеството ви като банда?

 Моите влияния и изпълнителите, които ме накараха да се занимавам с музика, до голяма степен се различават от тези на групата. Аз винаги съм се възхищавал на Скандинавската музика и предимно black ,death метъл музиката оттам. Като цяло и тези стилове ме накараха да грабна китарата и в последствие микрофона.

Групата от друга страна е повлияна от всичките стилове, които слушат членовете и.  Главно намираме сходство с Parkway Drive , As I lay Dying,  I killed the Prom Queen и всички подобни стилове.

Имали ли сте щури преживявания с фенове или незабравими участия? 

Яките преживявания и запомнящи се участия винаги има! При нас всяко едно участие и излизане на сцена се запомня много добре. Винаги обаче ще запомним моментът, в който приятелите ни от Last Minute Loss (Плевен)(много яка група определено, трябва да ги чуете)  ни поканиха в Габрово където да направим общ концерт с Cold in December. Тогава, по време на първата група, ние естествено бяхме в публиката, където по някакъв невъзможен начин успяхме да счупим крака на нашия китарист Тони. Стана доста бързо и нямахме време да реагираме и той излезе на сцената със счупен крак и свири седнал през цялото ни участие. Беше наистина незабравимо и не само това ,че той преодоля болката, но и ужасно голямото количество смях, докато се придвижвахме през малките часове на нощта из Габрово, търсейки отворен бар и болница едновременно. Беше невероятно! (смее се)

Назови група, с която мечтаете да делите една сцена, без значение дали чуждестранна или българска.

Определено всички имаме своите мечти, но това, което ни обединява, е може би да делим една сцена с Parkway Drive, As  I lay Dying и Trivium. Не трябва обаче и да забравяме, че най-важното нещо, върху което трябва да се съсредоточим ние и феновете като цяло (защото и ние от групата сме фенове ) е да подкрепяме всички български групи и да бъдем единни.

Върху какво работите в момента и какво можем да очакваме от вас в близкото бъдеще?

В момента работим върху нови авторски парчета, които сега създаваме, и променяме някои стари неща, за да се чуят отново в по-добра форма. Подготвяме запис на първия ни сингъл  "Visions from the Past", за да можем, живот  и  здраве, да заснемем и клип, но не можем да се ангажираме с дати или срокове за да не "дърпаме дявола за опашката", както се казва.

Какво искате да кажете на света чрез вашето творчество като цяло?

Нашето творчество може да се опише като отражение на заобикалящият ни свят. Емоциите, които визираме в  песните ни, посланията, които отправяме, са точно относно реални неща от ежедневието. Светът е прогнила разядена от проказа, лицемерие и лъжи дупка и ние отразяваме това в музиката ни. Опитваме се да покажем, че независимо от всичко това, можеш да се издигнеш над тези неща и да намериш себе си в малък скътан край на собственото си съзнание, където да бъдеш себе си.

Според теб какво е състоянието на българската рок и метъл сцена в момента?

Единствената дума, която се сещам за българската метъл и рок сцена в момента, е "недооценена".  В момента съществуват и творят адски много млади групи, които имат невероятен  талант, но не им се обръща достатъчно медийно внимание, а младите групи имат нужда точно от това, за да се надъхат и да творят още.

Българската метъл сцена е изключително богата откъм всякакви стилове и има изключително голямо разнообразие от професионалисти.

Така, дойде време и за финалните думи -  тук е мястото, където можеш да помахаш и да покажеш най-чаровната си усмивка на камерата, образно казано. Обръщение към феновете ви или, ако ми позволиш, тук ще постна снимката с епичният ти поглед ! 

Това което можем да посъветваме всички е да бъдат верни на българската сцена! Подкрепяйте българските групи, ходете на концерти, оценете това което те правят. Гордейте се, че сте българи с това, което правят те, защото определено има защо!

И не – не съм навит да качваш тази снимка защото е ужасна. (смее се)

 

Е, това е което успях да изкопча като за начало, следващия път може да зададем по-пикантни въпроси, ако имате идеи можете да се свържете с екипа на MetalHall или да ги напишете като коментар.

MetalHall

Leave a reply