Интервю с Никола Кичуков от Steelers

Кога е създадена групата?

Групата е създадена в далечната 2003 година от мен, но първоначално беше с името Strangers. Сегашното име Steelers го измислих преди 2 години, защото с първото ни бъркаха много с други банди със същото заглавие.

От кои групи се вдъхновявате?

Вдъхновение черпим от нашите любими групи като Bon Jovi, Whitesnake, Def Leppard, Deep Purple, Rainbow, много групи от глем вълната от 80-те години, има и модерни банди които правят много качествена музика, но истинското вдъхновение идва от класик групите от старите добри времена.

Представете ни вашата дискография!

Дискографията не е богата, имам издаден клип през 2006 година, песента се казва "Върни се", след това записахме още няколко песни, но така и не можахме да ги издадем в албум и да ги реализираме, сега вече до няколко месеца мога да се похваля, че албумът ми ще бъде готов. Миналата година записахме бг версията на песента "Вземи ме",направихме и клип към нея, прие се доста добре. Завъртяха я по Z-rock, пуснахме клипа в youtube и facebook.

Разкажете ни подробно за клипа към песента Take me!

Преди няколко месеца записахме английската версия на песента "Вземи ме", под името "Take me", и то по простата причина че проявиха интерес от чужбина (от Белгия и Германия), но условието беше да се изпее на английски. Аз това и направих, но в последствие реших това парче, че без клип няма да го пусна. Направихме клипа и го пуснахме по социалните мрежи. В песента се пее за любов, ние свирим в едно хале и на още няколко места, където са снимали само мен и героинята от клипа (моята любима, в случая). Момичето, което виждате на екрана е ослепителната Петя Недева (модел, гримьор, художник) Тя се справи страхотно с поставените ѝ задачи и клипа се получи много добре, даже повече от очакванията ми.

Правите ли кавъри на песни?

Без кавъри не може, няма как да се свири в заведенията без тях. Много е трудно, хората искат да чуят своите любими банди, без това няма как да мине, а и ние имаме твърде малко песни да свирим само нашите. Когато запишем албума, ще има какво да представим на публиката .

Комбинирате ли жанрове?

Не наблягам много на комбинацията, обичам да експериментирам със звука на китарата ми или със саунда на бандата като цяло, но песните са си стария класик рок.

Да очакваме ли нов проект?

Да, скоро ще запиша поредната песен, буквално след 2-3 седмици ще стане готова и смятам да издам още един клип, за другата година пролетта ще има още една, но това ще е изненада вече. Подробности ще разкажа по-нататък.

10253757_10201814511995222_1461011972528405067_nЩе имате ли концерт в Пловдив?

Концерт тук в Пловдив до края на годината не се очертава, свирим другаде в бг засега, но предполагам, че до година ще имаме поне една дата някъде 😀

Кой пише текстовете ви?

Текстовете и музиката, всичко пиша аз, аз се занимавам основно с композирането на песните, аранжиментите понякога ги правим заедно, но като цяло аз съм човека за всичко.

Благодаря ви много за отделеното време! Какво ще пожелаете на читателите на Metalhall и нашия екип?

На Metalhall и на вашия екип ви пожелавам само готини неща да ви се случват, много творчески успехи, повече интервюта и много, много дълъг живот на вашето издание. Аз ви благодаря за интервюто и до нови срещи, чао!

Tonia Manolova

Leave a reply