Интервю с Кристиан Добрев от Flames in the sky

Кога е създадена групата?

Група Flames In The Sky е създадена през 2014 година, но в сегашния си състав е от скоро. Откровено казано, имам повече солови участия (поне 10 годишно, включително в Западна Европа), както и като солов изпълнител имам доста спечелени награди - на национални и международни конкурси. Доста по-трудно се събира за репетиции една група.

От кои групи се вдъхновявате?

Групите, от които се вдъхновяваме са : Nightwish, Epica,Within Temptation, Cradle Of Filth, Melechesh, Nile, Dimmu Borgir, Children Of Bodom, Satyricon и други. А от своя страна като инструментален китарист се вдъхновявам от китаристи като Alexi Laiho, Ynwie Malmsteen, Steve Vai, John Petrucci, Tony MacAlpine, Jason Becker.

Представете ни своята дискография!

Свиря и с групата, и солово, основно кавъри. С групата към момента кавърите са на Nightwish, Within Temptation, Metallica, Death, Halestorm. Имаме вече 2 авторски песни, които предстоят да бъдат записани - Let's Jump Straight To Hell и Thunders & Lightnings. Като цел в изключително близко  бъдеще ни е издаването на първия ни албум. Като солов изпълнител залагам повече на по-сложни инструментали, като Stratovarius - Stratosphere, Paul Gilbert - Technical Difficulties, Lindsey Stirling - Crystallize, Jerry C - Canon Rock, Tony MacAlpine - Tears Of Sahara, Sentenced - Mourn и др. Имам и солови  инструментали и съм много щастлив, че скоро имах удоволствието да изсвиря първия, композиран от мен, пред публика и той беше доста топло приет.

Имате ли нови проекти?

Както вече споменах, с групата имаме план в много близко бъдеще да издадем първия си албум. В личен план, като солов китарист, работя върху нещо доста различно от всичко правено от китаристи до момента и се надявам да получи успех в страната и чужбина, но за сега определено не искам да разкривам подробностите.

Правите ли кавъри?

Най -вероятно няма млада група, или изпълнител, които да не са започнали музикалната си кариера с кавъри... И аз, и групата ми не сме изключение.

Ще имате ли концерт в България?

Когато концерт в България се случи, той винаги е удоволствие за мен и групата ми. За съжаление няма ясни планове в толкова обозримо близко бъдеще, че да мога да посоча дата и място. Никога не отказваме на покани. Винаги откликваме и на благотворителности. Предполагам, няма смисъл да обяснявам колко е трудно за един музикант в България. А и нито аз съм Steve Vai, нито групата - Nightwish или някое друго велико име .

Кой пише текстовете на песните ви?

Към момента повечето са инструментали, написани от мен. Тези, изпълнявани с групата, ще бъдат облечени с текстове за албума. Към момента има само една цялостна песен - текст и музика , написани от мен, както и други, които са нахвърляни като идеи. За останалите - смятаме да ги пишем всички членове на групата. А соловите ми  изпълнения, планирам да си останат само инструментали.

Разкажете ни за вашия дебют!

Трудно ми е да назова някакъв определен момент за свой дебют. Толкова добре е щастлив се чувствам на сцената, че имам чувството, че винаги съм бил там... Но като се замисля, има 2 случая от далечното минало, които винаги ме карат да се усмихвам, когато се сетя за тях. Бил съм 7-8 клас. Единия е на концерт на читалище Димитър Динев, след който фенки с майките си дойдоха след концерта за снимки и автографи. Другия е от същото време, когато участвах в прослушване за  участие в клуб в центъра на София. По време на прослушването, в клуба имаше посетители. След като приключих с изпълнението си, един човек се доближи до мен и ми подаде 1 долар. После разбрах, че е американски музикант. Като се замисля... това май са първите ми спечелени с музика пари.

Какво обичате да правите през свободното си време?

През свободното време... най-често обичам да свиря. Тогава се получават и творческите ми парчета. От тази Коледа се сдобих с клавир и сега с огромно удоволствие усъвършенствам свиренето си на него. Иначе през зимата карам сноуборд и зимни кънки, през лятото - планински байк и играя тенис на маса. Обичам и билярда. В свободните вечери излизам с приятели на клуб. Обичам много пътешествията (основно тези в чужбина) и често си организираме такива със семейството ми.

Как минава всеки ден преди изява на сцена?

Както искате го разбирайте, но преди участие си правя нормалните за деня неща. Определено не се стресирам - както казах на сцената се чувствам изключително добре. Освен това, смятам, че преди концерт е по-добре да не се репетира повече - не бива да се очаква, че нещо може да се научи или изглади в последния момент.

Благодаря ви много за отделеното време! Какво ще пожелаете на читателите на Металхол и нашия екип?

За мен беше удоволствие! Тривиален отговор, но истински, защото винаги с удоволствие говоря за музика .На вас пожелавам да продължавате да правите с любов това, което правите! Да имате все повече читатели и популярност! Труда ви да не остава "заключен" в сайта, а да помага на млади български музиканти като мен да добиват популярност и да получават покани за участия! На читателите пожелавам да продължават да слушат метъл! Да уважават българските метъл музиканти и групи, защото си мисля, че нямаме световно известни български групи в жанра, не защото няма добри такива, а защото не получават достатъчно подкрепа в собствената си страна, която да ги тласне и на световната сцена. Благодаря!

Tonia Manolova

Leave a reply