Интервю с Калин Колев от CONCRETE

Здравей! Благодаря, че отдели от времето си за това интервю!

 Здрасти! Драго ми е!

 

Разкажи за това как решихте да създадете групата и да свирите олд скул дет метъл.

 Групата бе създадена през Август 2011. Преди това доста време исках да свиря музика, като тази, която обичам и да направя банда. В един момент се заех сериозно, обадих се на Иван и Живко, те се съгласиха да свирят и така започнахме. Много скоро имахме няколко готови парчета. Трябваше да намерим барабанист, което се оказа трудна задача. Сменихме няколко човека, дори имахме период, през който използвахме дръм машина, докато един ден не ни запознаха с текущият ни барабанист- Иво Иванов. Нещата потръгнаха доста лесно и днес сме в този състав. А що се отнася до стила - никога не е имало двуумения по това какъв да е той. Просто го усещаме като нещо съвсем натурално.

 

За период от две години издадохте едно ЕП и един албум. Срещнахте ли някакви трудности?

 Целта на ЕР-то беше то да достигне максимален брой хора, да ги запознае с това, което правим. Затова го издадохме сами. Това е изключително трудно, защото изисква много парични ресурси и време. В крайна сметка "Аnnihilation Of Humans" свърши добра работа, макар и записано в домашни условия. Много хора научиха за нас именно от него. Нещата с дебюта "Dawn Of Revival" седят по съвсем друг начин. Този път влязохме в Playground Studio, собственост на Марин Маринов от Abaddon. Намерихме и лейбъл, който да го издаде.

 

 

А как се стигна до там, че албума се издава от американски лейбъл?

 След като приключихме записите започнахме да пращаме имейли с промо пакети на различни места. Получихме доста добри отзиви от няколко различни лейбъла и в крайна сметка се спряхме на канадците Мulligore Production

 

Кои са групите които са ви помогнали да оформите стила си?

 Нещата от щатската дет метъл сцена биха били най-подходящи за описване на звука на Concrete. Групи като Cannibal Corpse, Obituary и Suffocation.

 

Колко време ви отне записването на албума

 Като време от начало до край около 5 месеца, но това стана така, защото имахме възможност да работим само уикендите. Ако този период от време се наслага ден за ден, цялата работа излиза около 2 седмици реално време в студиото и още толкова за обработка

 

Разкажи някаква интересна или забавна случка от ваш концерт

 На сцената винаги е забавно. Самият факт, че си горе и виждаш как хората се кефят на музиката ти е нещо несравнимо.

 

С коя от любимите си групи бихте искали да свирите на една една сцена или да издадете сплит диск?

 Както всяка една млада банда, се стремим за участие с някой от големите, но това често се оказва трудна задача, защото повечето си идват със свой съпорт. Концерт с някой от щатските дет метъли би бил лудница.

Има ли българска група която ви е впечатлила и ако да коя е тя?

 О, да. Българската сцена има доста луди неща. Силни банди са Abaddon, Day of Execution, Mass Grave, Hatebomb... Радвам се, сцената не е в застой и макар и да са трудни нещата бандите продължават!

 

Как виждате групата след 10 години?

 Напред и нагоре хехе! Продължаваме да свирим екстремна музика и да се развиваме.

 

Какво е посланието ти към феновете на групата и читателите на сайта?

 Да продължават да поддържат родната сцена, защото има неща които наистина заслужават внимание. А феновете за тази музика са водеща сила!

 

Това беше всичко благодаря за интервюто пожелавам ви успех!!!

  Беше ми приятно! Благодаря за подкрепата!

 

MetalHall

Leave a reply