Интервю с Ивайло Ранов - Sheky

Дойде време да представим една от най-обичаните родни банди в днешно време, а именно - Sheky And The Bloodrain. Фронтменът на бандата Ивайло Ранов, познат повече като Sheky, бе така любезен да отговори на нашите въпроси...и така, както се казва -  "Lights, camera, action !"

Разкажи малко по-подробно за групата си, как реши да я сформираш, кои са членовете?

Групата се казва Sheky And The Bloodrain, а съставът е: Sheky – вокал, Иван Петров – барабани, Димо Евтимов – китара, Стефан Денис Павлов – китара, Станислав Петров – клавири, Михаил Недков – бас. Събрах групата преди 5 години за да творим авторска музика и да запишем албум, докато навремето с Sheky And The Blood Boys правехме основно кавъри на Black Sabbath - това беше през 1998 г. Сега се казваме Sheky And The Bloodrain, като записахме много студийни неща и сега отсяваме за да видим какво ще влезе в албума ни. Сред групите, които сме подгрявали, личат имената на Whitesnake, Judas Priest, а наскоро и Masterplan в Пазарджик.

Защо решихте да кръстите групата по този начин?

Прекръстихме се, защото членовете са нови, а и оригиналният ни барабанист, на който дължа адски много, почина (Михаил Яланджиев – Църо). Реших да приключа с групата, посветена на Black Sabbath и да започна едно ново начало.

 Кои групи ви влияят най-много когато създавате своята музика?

Влияят ни групи като Black Sabbath, Judas Priest, Whietsnake, Dio, Ozzy Osbourne...

Кой е концертът, който ще помните винаги?

Когато подгрявахме Black Sabbath през 2005 година по покана на София Мюзик Ентъртеймънт, тогава участваха също АХАТ и Black Label Society - изживяването беше неописуемо!

С коя група искате да делите една сцена?

Black Sabbath! (б.а. - Ozzy Osbourne е един от идолите на Sheky и едва ли трябва да се изненадваме от този отговор - кратък, точен и ясен.)

sheky

 Според теб какво е състоянието на българската рок и метъл сцена сега и преди, би ли могъл да направиш някакъв паралел?

Преди, през 80-те е имало нещо уникално - това е, че групите са се изявявали в зали с билети и е било наистина сцена за авторска музика. Без кавъри и бирарии, без кръчми ала сцена, но пък е нямало свобода и западна сцена. Сега има клубове, но най-големите ни рок звезди не могат да напълнят залите. Иначе има много млади талантливи музиканти и хубави инструменти!

Кои концерти ви харесват повече - големите или малките, и защо?

Всеки концерт ми харесва, тъй като обичам сцената. Да пея пред публика с група - това е най-любимото ми нещо в живота след жените и алкохола. Ха-ха!

Дай повече информация за това как се стигна до създаването на проекта, посветен на Хирошима. Кой музиканти участват в него и колко време ви отне цялото създаване на песента?

За този проект бях поканен само да изпея нещата, всичко е дело на Огнян. Идеята е негова, музиката, текста, студийният запис - всичко.

Разкажи малко повече за работата си в "Денис и приятели"?

Стана така, че вече не мога да работя като барман - вече съм на 39 години. Ха-ха! Това с "Денис и приятели" стана случайно. Познавах Денис от БГ сцената, а иначе започнах като репортер при Светльо Витков в неговото предаване по „Про БГ”. След като то приключи, попитах Денис за работа, той каза, че е ОК с това, което правя и ми даде работа в неговото шоу. Благодарен съм и на двамата, тъй като това, с което се занимавам е уникална, различна и свободна работа...

Ако малко дете дойде при теб и те помоли да му дадеш един диск, от който да разбере какво е рок/метъл музика, кой ще е този диск?

На едно такова малко дете ще дам Led Zepeplin - The Best Of...

 В близко бъдеще какви планове стоят пред групата?

Чакаме някой мениджър да се захване с нас и да тръгнем на турне не само в България, а и из Европа, за да представим музиката си пред възможно най-много хора. Всички ние сме отдадени на рок музиката и сцената, а най-голямата награда за един музикант е да получи одобрението на публиката.

 За финал искам да ти благодаря за отделеното време. Какво е твоето послание към хората, които четат това интервю?

Хора, вярвайте в мечтите си, бъдете постоянни, бъдете добри! Не изоставяйте мечтите си, дори и в най-трудните моменти! Няма значение в каква страна, град или село живеете, таланта винаги ще бъде забелязан! Желая здраве и щастие на всички хора по света! Благодаря за вниманието! Успех!

MetalHall

Leave a reply