Интервю с Ивайло Мирчев от Plastic Bo

Кога е създадена групата?

Групата е създадена през януари 2000 г.

Разкажете ни за вашия дебют!

Създадохме групата и след един месец бе пърия ни концерт. Той бе в несъществуващата вече дискотека Дорита, намираща се в подземието на читалището, където и репетирахме. Понеже нямахме никакъв опит, нямахме и идея от къде и как да наемем озвучител, решихме да си навържем нашите допотопни апаратури към системата на дискотеката, а за барабаните успяхме да намерим само един микрофон. От дистанцията на времето може да се каже, че това е било неразбираемо, шумно и доста първично. Дискотеката бе пълна, нашите приятели се кефиха, въпреки, че едва ли разбираха какво се свири. Просто еуфорията бе голяма.

От кои групи се вдъхновявате?

Обичаме много музиката на 90-те. Рапа с House of Pain, Cypress Hill, Funkdoobiest, Бг рапа (Dead Side, Другите), No fun at All, Sublime, Primus, Therapy?. Като цяло ние си носим духа на онзи период. Може да се каже, че в последното десетилетие почти не сме се вдъхновили от някоя нова банда. Движим се с нашите стъпки, идвайки от нашето си време, макар че не бе толкова далеч.

Представете ни вашата дискография!

За тези 17 години издадохме 4 албума (A-D Bassline 2004, Сън 2007, По-жълтата кола 2000 и АсеновградСКА реколта 2013. Участваме с 4 песни в сплит албум Ways през 2003 г. и сме издали и един мини албум Ден и нощ с 5 песни през 2005 г. Освен тях имаме около десетина неиздавани кавъра на бг песни, или наши, които поради една или друга причина не са влезли в албумите ни, но са познати на хората, които харесват нашата музика.

Кой ви даде идеята да направите кавър версии на Васил Найденов и Братя Аргирови?

Самите ни музикални вкусове. Обичаме българската естрада. Обичаме искреността и човечността на текстовете. Обичаме и непринудената любов на изпълнителите към това което правят. Едно от най-обичните ни неща като група е да човъркаме из бг архива с естрада и да си харесваме песни, които да свирим, кога за удоволствие, кога официално на концерт.

Да очакваме ли концерт?

Предстоящите събития са 25 януари - клуб "Строежа" София и 25 февруари - клуб "Post culture stage" Пловдив.

Как минава всеки ден преди изява на сцена?

Имаме около 500 концерта в живота си като група и отдавна вече няма неща като суеверия, фатализъм. Иначе сценичката треска винаги ще си я има. Стремим се да свирим добре, да сме във емоционална връзка с публиката и да си доставяме взаимно удоволствие.

Понеже не се виждаме всеки ден ни е приятно преди свирене да се видим, да пием по едно-две питиета, да си разкажем нещата за себе си. Ние имаме преди всичко емоционална връзка един с друг, а свиренето в групата е функция на тази връзка.

Какво обичате да правите през свободното си време?

Планините и туризма са едно от най-големите ни удоволствия. Участваме в различни доброволчески и благотворителни акции, опитваме се да живеем с различни социални ангажименти. Киното също е нещо, което обичаме. Така сме успели да направим, че хобитата ни се превърнаха и в професии.

Благодаря ви много за отделеното време! Какво ще пожелаете на читателите на Металхол и нашия екип?

- Какво искаш за новата година?
- Цветя.
- Какво правиш?
- Садя цветя.

Бъдете тези, които садят цветя и винаги около вас ще е живо, красиво и шарено!

 

 

Tonia Manolova

Leave a reply