Интервю с Димитър Цолов от Докторс Гого Бенд

Кога е създадена групата?

Групата беше замислена като проект/ концепция още през 2004 година, но първата концертна изява под името Докторс Гого Бенд се състоя през пролетта на 2005 - по онова време в състав трио забихме няколко песни след концерт на предната ми банда "Ем Ай Ди".

От кои групи се вдъхновявате?

Слушаме всякаква музика - рок, метъл, поп, джаз... едва ли бихме могли да се ограничим в някакви жанрови рамки, но все пак за себе си ще отговоря, че най ми допада мелодичният пънк, брит попа и гръндж-алтернатива. Това си личи и в песните на групата.

Разкажете ни за вашия дебют!

Първото участие, за което споменах не беше с нищо запомнящо се, тогава още опипвахме нещата и търсехме себе си. Истинското ни избухване се състоя няколко години по-късно - през есента на 2009, когато реализирахме няколко концертни участия в столицата. Паметна беше октомврийската вечер в клуб "Три уши", където заедно с друга врачанска банда What A Name събрахме над сто и петдесет човека.
Представете ни вашата дискография!
Имаме един издаден албум, носещ свежарското име "Брулени гъзове", включващ десет песни. И още 7-8 студийни записа, които свободно циркулират за слушане в интернет.
Да очакваме ли нов проект?
Със сигурност обмисляме издаването на нова тава, но не се славим като най-подредените и организирани хора, така че не мога да се ангажирам с конкретна дата.
Ще имате ли скоро концерт?
През февруари, живот и здраве, ще забием за пръв път през новата година.
Кои композитори пишат текстовете на песните ви?
Римите и музиката са предимно мои, Гого се включва от време на време с някое хитроумно изречение, а аранжиментите са на цялата банда.
Как минава всеки ден преди изява на сцена?
С грандиозен купон в бекстейджа - все пак измисленият от нас стил се нарича "трапезен пънк" и изисква необходимата тематична подготовка, ха-ха. Интересното е, че гледаме на концертите си като на своеобразни хумористични рецитали, в които активно участие взема и нашата вярна публика.Респект към тези хора, знаещи текстовете ни наизуст и правещи най-зверското пого във Вселената.
Какво обичате да правите през свободното си време?
Ще отговоря пак за себе си - чета художествена литература лакомо и ненаситно. Гледам всеки ден да отмятам по няколко страници - необходимост ми е, почти като дишането.
Как се почувствахте като подгряващи на Voodoo Healers?
За нас няма значение с кого делим сцената - купонът винаги е гарантиран. Конкретно с момчетата от Voodoo Healers разменихме по няколко думи в бекстейджа и между гиговете. Иначе сме забивали с доста известни имена в родната ъндърграунд сцена - Хиподил, Светльо и Легендите, Черно Фередже, Обратен ефект, Холера, Контрол, Уикеда....
Благодаря ви много! Какво ще пожелаете на читателите на Металхол и нашия екип?
И ние благодарим за проявения интерес към скромните ни особи. На Вашите читатели желая да се забавляват, без да допускат да им налагат рамки и стилови ограничения - за всяка музика има място под слънцето. Всеки творец има какво да каже и съответно трябва да открие публиката, до която казаното да стигне. Наздраве, приятели!!!
Tonia Manolova

Leave a reply