Интервю с група Торнадо

Как сформирахте групата?

Шофирайки 🙂 Четирима приятели на път за София, през една много мрачна нощ, буквално мрачна, светлини единствено от фаровете на колата...и се зароди идеята Торнадо.

Разкажете ни за вашия дебют!

Клуб Кокарача - София - 2004 година. Бяхме с дълги коси и доста притеснени, добре че бяха само наши приятели в клуба 🙂

Кажете ни подробности за концертите ви из страната?

Много е забавно, особено когато трябва да пътуваме. Понякога си наемаме бус, за да се съберем цялата група, за да е още по-забавно. На път се случват всякакви неща, от весели до чупене на съединител 🙂 Тогава стана доста интересно! Докато се чудим как да си решим проблема насред магистралата и да не изпуснем концерта, двама от групата се събуха по боксерки и започнаха да спират коли "на стоп", ей така на майтап, докато другите бутаха буса. Може би някой ден може да разкажем историята в детайли заедно със снимков материал, ха ха.

Разкрийте ни за видеото към песента "Отначало"!

По този клип работиха много хора, дори ние не очаквахме колко хора за замесени и като за дебютен клип си беше впечатляващо. Имахме фризьори, гримьори, хора отговарящи с какви дрехи да се снимаме и всякакви такива глезотийки 🙂

С какви впечатления останахте от видеото към сингъла "Остани"?

Ще разкажа две забавни истории покрай този клип. 1/ В края на клипа има сцена, в която момиче изхвърля снимки от кола и газ до ламарината. Когато дойде момента за снимане на таза сцена, без никой да подозира, актрисата каза, че няма книжка (което ние веднага решихме да пренебрегнем), но тя каза, че всъщност изобщо не може да подкара колата. Е, наложи се да я бутаме и тя да се прави, че кара, беше яко :)) 2/ Кадрите с групата бяха на покрива на един хотел. По време на снимките някой от съседния блок започна да вика, че вдигаме много шум. Някой от екипа насочи прожектор към балкона, за да видим кой вика. Разигра се разговор на високо ниво, "високо" означава с повече децибели 🙂 Не за друго, но разстоянието беше голямо, а трябваше да се чуваме... после дойде и полиция… стана хубав клип.

Кажете ни подробности за песента "Скапана държава"!

Тази песен я свирим рядко, но от сърце.

Как се почувствахте като разбрахте, че песента "Очите ти говорят" влиза в късометражен филм за представяне на книгата " Любовни упражнения",чийто автор е Ваня Щерева?

Ваня Щерева беше режисьор на клипа към песента "Очите ти говорят", така че някакси се получи естествено.

От кои групи се вдъхновявате?

Много са, пък и през годините сякаш се променят.

Кои композитори ви пишат музиката?

Музиката се пише от групата.

С какво обичате да се занимавате през свободното си време?

Свободно какво? 🙂 През малкото свободно време си организираме пътувания за кеф. Набелязваме някой рок концерт в Европа и отиваме. И всякакви други тривиални неща, като спорт, книги и надпиване с боза.

Благодаря ви много за отделеното време! Какво ще пожелаете на читателите на Металхол и нашия екип?

На читателите пожелаваме да не се променят. Щом слушат такава музика значи са от „НаШте“ 🙂
На екипа на Металхол пожелаваме успех! И благодарим за вниманието 🙂

 

Tonia Manolova

Leave a reply