Интервю с група ПЕРДАХ

Кога е създадена групата?

Групата е създадена 2014 година в състав: Арсо (вокали, група Garrotta и Voice of tomorrow), Лютака (барабани, група Spot), Дилян (китара). След дълга пауза през 2016 към на се присъединява Денис (бас, група Spot, Overdawn) и това е официалният състав в момента.

Представете ни дискографията си!

Нямаме дискография. Предстои ни първи запис (демо) през април/май на три песни: " Заедно не сме сами", "Душа", "Не забравяй".

От кои групи се вдъхновявате?

Много са и в различни стилове:  Madball, All out war, Knuckledust, Meshuggah, Good Riddance, Strike anywhere, As friends rust, Leeway, B.f.d.m, Animals as leaders, Cold world, Turnstile, Parkway drive, H2O, Born of Osiris... и още много, много.

Кой ви даде идеята се кръстите ПЕРДАХ?

Идеята за името идва от много назад във времето. Преди 9 години Аз - Арсо и Лютака прекарвахме часове наред в разговори, пафкане и слушане на музика в неговата квартира. Още от тогава искахме да свирим заедно в група. Tогава пеех в Overdawn, а той свиреше в Спот и много ясно музиката вече беше много голяма част от живота ни. " ПЕРДАХ" дойде изведнъж! Даже не си спомням кой се сети затова, но и двамата избухнахме много и се смяхме на идеята. А идеята в това заглавие е малко по-различна от общоприетата. Пердах не са някви тупаници и бой, въпреки че музиката ни понякога звучи така. Пердахът са уроците от живота, които всеки ден ни бутат напред. Когато се отклониш от пътя и сгафиш винаги има по един шамар от ляво или от дясно за да влезеш в пътя, нещо което хората не винаги разпознаваме като позитивно и градивно, но висшия Аз на подсъзнателно ниво ни да дава напътствия и посоки. Разбира се, ние сме много твърдоглави, за да му повярваме и си караме по старо му, затова той трябва да ни ошамари по някое време да се сетим какво правим. В общи линии е това.

Да очакваме ли концерт в България?

Предстоящите ни концерти са:
22.04 Варна, Клуб " Усмивка" - Indignity, Outrage, Пердах, Axez.
06.06. Пловдив. Post Culture - Delate, Garrotta, Пердах
20.06. Русе, Римска крепост- Sexaginta Prista с още две банди, които предстои да се обяват скоро.

Кой пише текстовете ви?

Текстовете ги пиша аз, Арсо. Обикновено се случва на село или някъде навън, на кея, в парка. Там успявам да си освободя мислите и да излезе нещо на листа.

Какво обичате да правите през свободното си време?

Двамата от нас са вече бащи с прекрасни дечица. Разбира се за тях свободното време означава време прекарано с тях, какво по-хубаво. Иначе бих казал, че всички харесваме екстремните спортове. Караме основно скейт и колелета. Иначе аз се занимавам също и с фотография. Имам страничка, която се казва A.K images. Тя започна съществуването си в Лондон, където живях известно време и покрай нея успях да снимам доста мои любими банди, както от Лондонската, така и от световната хардкор сцена. Занимавам се също и с театър, като всичко това е абсолютно любителско, разбира се. Нашият китарист Дилянски лютиерства през свободното си време. Правил е не малко китари и продължава да развива това умение, което смятам, че е доста магично и мистично и древно, хахахa . И разбира се, пейки, бири, приятели, разходки, село, филми, музика, културни събития, какво ли не.

Благодаря ви много за отделеното време! Какво ще пожелаете на читателите на Металхол и нашия екип?

Пожелаваме на екипа ви да има възможност да се добира винаги до интересни и актуални банди, както незнайни като нас, така и до големи имена, към които има голям интерес, за да чуват все повече хора за вас. На читателите мога да благодаря, че отделят време и внимание да прочетат по нещо за сцената  при наличието на толкова медии и каква ли не информация в нета. Поздрави от Русе, и ако попаднете случайно на концерт, в който участваме елата да кажете "Наздраве"!

Tonia Manolova

Leave a reply