Интервю с група Мечо Грух

Кога е създадена групата?

Групата е създадена през 2011 година. Роди се на шега от мен (Младен) и Ивайло Койчев. Бяхме седнали да поприказваме и си казахме "Защо пък да не направим една група? Да си свирим за кеф." Така се роди идеята за Мечо Грух. Започнахме да търсим членове и се спряхме на Иво Русев (бас китара) и Васил Маринов (китара). И така започнахме интензивни репетиции.

Представете ни вашата дискография!

В момента сме в застой. Всеки си гледа пътя за сега. Авторските парчета са няколко и ако успеем да направим това, което си мислим за есента, може и да има EP.

От кои групи се вдъхновявате?

О, доста са. Ако тръгнем да ги изброяваме...
Можем да кажем само, че Metallica, Slayer и Sodom са едни от вдъхновителите ни. Въпреки, че стилово сме доста разнообразни. Гледаме да съчетаем от всичко по малко. Даже се бъзикахме, че правим гръцко кабаретно кънтри.

Как решихте да кръстите бандата така?

Името на групата е взаимствано от анимационните герои Мечо Пух, Прасчо и Трите прасенца.

Кой ви даде идеята да направите кавър версия на песента на Орлин Горанов "Светът е за двама"?
Скимна ми.
Какво обичате да правите през свободното си време?
Всеки разпуска както може. Събираме се да пийнем по бира и да си полафим, или излизаме поотделно. Лично аз, обичам да прекарвам повече време с приятелката си или с хубава книга в ръка.
Кой пише текстовете ви?
Главният текстописец е Койчев. Той мисли нещата за текстовете и част от музиката. Аз съм събрал доста материал също, който чака да бъде направен. Но това ще се случи есента на тази година. Поне така се надяваме. Плановете ни са за събиране, концерти и евентуално ЕР.
Благодаря ви много за отделеното време! Какво ще пожелаете на читателите на Metalhall и нашия екип?
Желаем здраве и щастие на екипа и читателите на Metalhall.
Скоро ще се видим.

 

 

 

Tonia Manolova

Leave a reply