Интервю с Антифриз

Здравейте, първо благодарим за отделеното внимание!

И аз благодаря!

Как решихте да правите музика заедно?

В края на 2011г. предложих на един мой близък човек – Кольо, да направим група, в която да творим музика, различна от останалата, засягащи болни за обществото теми. Започнахме неуверено с различен състав тогава, правихме репетиции през месец и общо взето не вървеше. В крайна сметка останахме само аз и Кольо като дори записахме „На село” заедно с гост музиканти. Постепенно в групата влезе един друг близък за мен – Котьо, още със закупуването на бас китарата, а после се присъедини и Тишо на барабаните.

Какво ви вдъхновява  да творите?

Обществените неволи, житейските проблеми, алкохолът също J (в кръга на шегата, разбира се, ние такива леки наркотици не употребяваме). Вдъхновяват ни също усмивките и мелетата по концертите – самата идея, че хората ни се радват и ни подкрепят също.

 Какви са плановете ви за групата?

Големи са. Имаме амбицията да се развиваме, да направим нещо по-различно, по-разчупено от стереотипното. Вярвам, че ще успеем да се отличим от останалите, защото сме оригинални и забавни. Има хора, които са плътно зад нас и ни подкрепят във всяко едно начинание. Без тях нямаше как да стигнем до това ниво. Специално имам предвид Лидия Тодорова, Стойо Попов ,Аспарух Нинов, Мария Миради, колегите ми и много други приятели, които продължават да подпомагат каузата с каквото могат.

Мисля, че бъдещето ни е светло, тъй като работим усилено с ясната цел да направим нещо запомнящо се.

Как си представяте идеалния за вас концерт?

            Идеалният концерт би бил да свирим с музикантите от Контрол, Хиподил, Обратен Ефект, Нови Цветя и всички други, които са ни вдъхновили. За нас това ще бъде чест. Но достатъчно ни е да присъстват добри приятели, фенове, които да харесват това, което правим.

Как бихте се описали като личности?

 Аз съм си аз – Велизар. Вечно давам зор, бутам, вечно съм крив – никой не е доволен от мен.

Кольо – айляк човек, претенции няма, винаги съгласен – абе добро момче. Ама много висок, тва му е лошото.

Котьо – мачото на групата – опъва тия струни като спагети, ама нещо мацките не го харесвали щот бил басист.

Тишо – вечно недоволен, мрачен. Именно точно тези качества в него ми харесват най-много, защото e пълна противоположност и поддържа баланса в групата.

Върху какво работите в момента?

Работим върху себе си – как да дадем максимума от себе си, планираме нови концерти, нови записи, мислим нови парчета. В скоро време ще записваме нов клип, а по-късно ще запишем и трето парче – ода за известен габровец.

Мислите ли,че има бъдеще за групите в България?

Бъдеще ще има за тези групи, които работят, действат и вярват, че ще успеят. Никой не е започнал от нищото.

А какво мислите за новите групи на световната сцена,имат ли потенциал да останат в историята на рок енд рол музиката?

До колкото съм запознат с историята на „рок енд рол” музиката, тези хора са успели именно защото са били оригинални и талантливи. Не е достатъчно само да свириш рок енд рол, трябва да си иноватор, да привлечеш вниманието на хората с нещо.

Ако бихте могли да върнете една от починалите легенди на рока кой бихте избрали?

 Рони Джеймс Дио.

И за финал какво бихте казали на феновете си?

 Пуша в рейса!

MetalHall

Leave a reply