Интервю със Sunday

  Привет, първо благодаря за отделеното време!

       Благодарим и ние, че отново ни давате възможността да бъдем част от metalhall.

Разкажете малко повече за себе си и за това как се събрахте и решихте да правите музика.

В новия ни състав сме Айсел на вокали, Здравко на китара (и припява), Васко все още пере, чисти, готви, вече може и да шие, но най-важното – яко свири на бас. Новият ни барабанист се казва Христо (или Иц) и е с нас вече от месец и малко.
Иначе Sunday се събрахме март 2012 година (скоро правим 2 години!) и стана съвсем спонтанно за един конкурс за авторска музика. След известно време свирене, осъзнахме, че се случва нещо специално – бяхме се намерили точните хора. Продължихме да творим, скоро почнаха и концертите.
С напредването на времето някои осъзнахме, че искаме да се занимаваме с групата много сериозно и че това за нас е приоритет и ще бъде още много години напред, за други, за жалост, не беше така. И така трябваше да се разделим със стария ни барабанист – Бобеца. Решението беше взето взаимно и от двете страни.
След това пробвахме много барабанисти, но все го нямаше това усещане за единност, на което бяхме свикнали. Докато не се появи Иц. Още като видяхме, че има същото яке като на басиста ни, осъзнахме, че е съдба!

 

Какво ви вдъхнови да се занимавате с музика и смятате ли да се занимавате сериозно с това?

         Иц споделя, че го е вдъхновил Емо – барабанистът на Unseen Consequences. Аз и Васко пък се посвирвахме, но човекът, който ни вдъхнови да се занимаваме по-сериозно с музиката, беше Здравко. Той пък от своя страна черпи вдъхновение от Guitar Hero (колкото и невероятно да звучи) и китариста на група Йерихон – Стоян. Така че благодарим на създателите на Guitar Hero и на група Йерихон!Както вече наблегнах – много ясно, че смятаме да се занимаваме сериозно. При това.... До края на света!

Какъв стил музика обичате да свирите или не се ограничавате?

Ами вече сме отговаряли на тоя въпрос многократно, но ето отново – свирим само брутал дет метъл, всичко останало е пълна боза.

Какво символизира името ви и как го измислихте?

       Тъй като сме ученици, в началото имахме възможност да репетираме само неделите. Оттам идва името. А и защото ни знаят като „веселяците от Sunday“, така че при нас всички дни са слънчеви. Пък и... не е ли страхотно да си имаш ден от седмицата, в който да празнуваш?

Имате ли някакъв „специален ритуал“, преди да излезете на сцената?

     Айсел и Васко пият кръв от еднорози, барабанистът ни има навика да изчезва, а пък Здравко тренира и прави лицеви опори.

Най-голямата ви мечта е?

         Никога, каквото и да става, да не се разделяме. Винаги да сме тук един за друг и да правим музика!

Кое е било най-запомнящото ви участие досега?

       Определено рокфеста в Миндя, на който се запознахме с едни от най-близките ни хора сега, както и попаднахме на наистина професионално озвучаване, достатъчно голяма сцена, за да си подскачаме, много мило отношение. И другото участие е концертът с Bunch of Assholes и Simai в Пловдив в Stage 51 – милите хора, страхотната сцена и лудият (в добрия смисъл) озвучител направиха преживяването незабравимо.

Какви са плановете ви за бъдещето?

       Да направим възможно парчетата ни да бъдат чути от колкото се може повече хора.

Какво е посланието ви към нашите читатели?

      Да не се отказват да следват мечтите си, колкото и да е студено.
п.с. – За хамалски услуги се обърнете към басиста ни – Васко.Благодарим отново за интервюто .

Tagssunday
MetalHall

Leave a reply