Интервю със Simai

Привет на всички! Ще ни разкажете ли как се случиха нещата със Simai, как се събрахте?

Ние се познаваме от доста време, както като музиканти, така и като хора. Всички се запознахме в RockSchool. Началото на бандата е дадено от Фофо, Алек и Андрей, а по-късно си търсихме барабанист и поканихме Георги, който откликна и така се събрахме в сегашния ни вид. Всички харесваме Rap-Core и това ни обедини. Решихме да опитаме и ето ни вече след малко повече от половин година с едно авторско парче зад гърба ни.

Кой е кръстникът на бандата и какво всъщност означава Simai?

Това всъщност е една от любимите ни истории… Тъй като първата ни репетиция се състоя на 12-ти февруари, на която дата е роден Чарлз Дарвин, решихме, че трябва името ни да бъде нещо по темата маймуни, еволюция или нещо подобно. Не след дълго се сетихме, че на латински Simia е разред маймуни, което след това се превърна в Simai, защото просто ни беше по-благозвучно и ни хареса повече.

Скоро пуснахте своето първо авторско парче - "Crhyme", ще ни дадете ли малко повече информация за него?

В началото на лятото решихме да направим парче, с което да можем да се явим на Голямото Междучасие 5, а и за да можем да го използваме на участие в други конкурси. Това беше целта, която си поставихме, за да направим нещо качествено. Всъщност всичко е игра на думи - “Crhyme” идва от “Crime” и “Rhyme”. Текстът на парчето е дело на Фофо, а музика и аранжиментите са на Анди и Алек.

Какво ви мотивира да участвате в Голямото междучасие?

Конкурсът не ни е бил фикс-идея, просто го видяхме и решихме да се запишем. Но все пак това е добра идея да покажем както на самите себе си, така и на нашите фенове, че имаме реален шанс да спечелим този конкурс.

Какво ви вдъхновява за музиката ви?

За музиката ни вдъхновява всичко, което ни заобикаля. Тя е начин да изразяваме себе си по един забавен, но сериозен начин, и е огледало на самите нас. Много хора ще кажат „Банално…“, е да, но е факт!

Simai

Започнали ли сте да работите вече по нещо ново, с което да зарадвате феновете си ?

Може да се каже - имаме адски много материал, който чака да бъде сглобен и направен. Постоянно пробваме нови неща на репетиции и се опитваме да навържем нещата, така че  да звучат максимално добре и да се получи готино парче. Просто Crhyme се напасна първо, от всичкия материал, който имаме…

Какво можем да очакваме от Simai в близко бъдеще?

В близко бъдеще ни предстоят множество концерти, също така се надяваме и да издадем второ парче, защото авторският ни материал е постоянно в “To do list…”. Дори съвсем скоро ни предстои изява, като искаме да използваме възможността да ви поканим на 26-ти септември в клуб „Адамс“, където ще забием заедно с приятелите ни от Klosh, Grimaze и Paranormal.

Благодаря ви момчета за отделеното време! Нещо за финал?

Надяваме се музиката ни да допада на повече хора и във връзка с това искаме да помолим всички, на които сме им поне малко симпатични да ни подкрепят в конкурсът Голямото междучасие, като гласуват за нас! Благодарим и ние за отделеното време!

Tagssimai
MetalHall

Leave a reply