Интервю със 'Screamoe' от Last Remains

Нека започнем с най-логичното нещо, разкажи малко повече за групата.

Групата е създадена през 2008-ма година от предишния вокалист Димитър и китариста Илиян.

През 2012-та Димитър напуска групата поради лични причини и аз поех неговото място като фронтмен на Last Remains.

Стилът, който правим, ние го определяме като метъл с хардкор елементи.

Имаме 2 албума и един сплит диск с русенската метъл банда Overdawn и в момента работим по третия ни албум. Това мисля, че е достатъчно

 

 

При записването на кой от двата албума срещнахте по-големи трудности и съответно какви бяха те? Изобщо съществуваха ли или всичко мина гладко?

При записването на първия албум на групата "The False Concept Of Life" момчетата си мислеха, че ще е лесно, но изобщо не се оказа така. Никой не знаеше още какъв точно иска да е звука на групата и какво точно да представлява този албум. За втория албум "Lead The Way" вече аз бях част от групата и след един записан албум и един сплит диск, знаехме как точно искаме да звучим и какво точно целяхме да постигнем с издаването му. За жалост срещнахме други пречки, които повлияха върху това и поради тази причина албумът нямаше особено голяма промоция, съпроводена с турне и т.н. както го бяхме планирали първоначално.

 

Казваш, че не сте знаели какъв точно да е стила на групата, нямаше ли групи които са ви повлияли?

Всяка банда има групи, от които е черпила вдъхновение. Определено тези, от които първоначално групата се е повлияла са малко по-различни от тези сега. В момента водещите за нас такива са The Ghost Inside, Meshuggah, Emmure, Heart In Hand, Northlane и много други.

 

 

Къде хората могат да си намерят двата ви албума и сплита?

Първият албум могат да го закупят от iTunes. Вторият албум и сплитът могат да ги смъкнат безплатно от нашата страница в Bandcamp. Линкове могат да намерят на нашата facebook страница - http://facebook.com/lastremains

Преди един месец издадохме и сингъл, който ще влезе в новия ни албум. Песента се казва "Changes". Който желае, може да я чуе в YouTube канала ни, както и да я смъкне безплатно отново от нашата facebook страница.

 

 

С коя от любимите си групи искате да делите една сцена

Веднага, без да се замислям, казвам The Ghost Inside. Всеки един от нас е огромен фен на групата и с удоволствие бихме делили някой ден сцената с тях. Разбира се и с много други банди бихме свирили, но ако трябва да избера една, това е The Ghost Inside, определено.

 

Разкажи някоя интересна или забавна случка от ваш концерт.

Една от най-забавните истории, които се сещам в момента е, когато групата свири за първи път в София. Тогава Митака беше още вокал. Концертът беше в стария The Box, където сцената беше леко късичка. Момчетата започват да свирят интрото, при което в тъмнината Митака не видя къде е края на сцената и точно в момента, в който трябваше да запее, падна от нея и на микрофона се чу "Опа!" Беше доста забавен момент. Поздрави на Митака, ако чете това интервю и успех на новата му банда!

 

Кои български групи са те впечатлили в последно време?

Несъмнено има наистина много добри български групи. Най-голямо впечатление ми правят This Burning Day, Expectations и Never Prey. Това са може би три от по-младите банди в България, които правят наистина добро шоу на живо и правят страхотна музика. Разбира се, не мога да пропусна и Last Hope и Vendetta, но за тях е ясно.

 

 

Нека малко меним темата. Ти си млад човек, какво е мнението ти за протестите и окупациите на университетите? Ще се промени ли нещо?

Живея близо до Парламента и до Софийски университет. Всеки ден се събуждам с "Оставка!" и си лягам с нея и честно, малко почва да ми писва от това. Лично аз съм много далече от политиката и от протестите, но се надявам хората, да постигнат това, заради което излизат всяка вечер и всеки ден да протестират.

 

А има ли шанс изобщо някога да се оправи положението и хората да се успокоят?

Според мен, за да имат ефект тези протести, трябва да се стигне до някакви крайности, за да поддаде правителството. Само с викане и тропане няма да се оправят нещата.

 

 

Това беше всичко! Благодаря, че отдели от времето си за това интервю. На теб и на останалите от групата пожелавам успех!

Оставям финала на теб!

 

Благодаря и аз за интервюто! Планираме скоро да направим завръщането си на сцената с много концерти и нов албум. До тогава да сме живи и здрави всичките! Благодаря отново и успехи и на теб/вас!

MetalHall

Leave a reply