Изключително приятна петъчна вечер с MAZE в клуб 3 Уши, 07.02.2014

Момчетата от Alternative/ Nu Metal бандата MAZE са ужасно симпатични и с тях всеки концерт е прекрасно музикално изживяване. Защото се раздават много, личи си, че правят музиката си с удоволствие и съответно предават енергията си и на нас, феновете.

Странното и необяснимото за мен е, обидно малката публика за такава група. Защото MAZE имат вече издаден албум зад гърба си, както и достатъчно нов материал за следващия. В допълнение към това, правят кавър изпълнения на известни и любими парчета на Godsmack, Ill Nino, Slipknot, Korn, Alice in Chains. И ги правят много добре.

Но вярвам, че това ще се промени.

А какво се случи снощи в столичния клуб “3 Уши“? В приятна и задушевна обстановка, пичовете от MAZE излязоха и ни разбиха с повече от 20 парчета без спиране.

Страхотно беше, че започнаха със серия от авторски песни – “Bloody Dew”, “No name”, “The Cube” и “For Myself”. Имахме възможност да чуем за първи път и едно от новите им парчета - “Brothers”, което е много добро, а след него и “Delete”, което има и своето официално видео.

После, без много приказки, последва яката серия от кавъри. Опитахме се да се поставим на тяхно място с обичаната ”Walking in my shoes” на Depeche Mode, пренесохме се за малко в Сиатъл с Alice in Chains и тяхната ”Would?”, както и със “Smells like teen spirit” на Nirvana.

Със “Straight out of line” на Godsmack пък символично беше почетен рождения ден на вокала на известната и много любима американска банда – Sully Erna.

Някак ужасно им приляга на MAZE да правят парчета на Slipknot и Ill Nino, които са сред любимите на бандата вероятно, а ние имахме възможност да се насладим на “Psychosocial”, “Duality” и “What comes around”.

IMG_0128

Сетлистът беше много добре подбран, като сериите с авторски парчета се редуваха чудесно със споменатите кавъри. А MAZE ни изсвириха още една нова песен – „No possessionss”, както и още няколко други техни парчета, които намериха точното си място. Публиката?Много настроение и емоция цареше през цялото време в “3 Уши“. И можехме още да ги слушаме тези момчета!

Личната ми забележка обаче е, че на два пъти започнаха страшни парчета на Stone Sour и Slipknot (“Through the glass” и “Snuff”), които обаче умело преляха в други. Но приемам като компенсация изпълнението на Five Finger Death Punch – „The Bleeding”, която е много, ама много любима!

А като цяло, вечерта беше изпълнена с много и все готина музика! Имаме нужда от такива събития и вдъхновени български групи!

 

Сетлист:

1.Bloody Dew

2.No Name

3.The Cube

4.For myself

5.Brothers

6.Delete

7.Walking in my shoes (Depeche Mode)

8.Would? (Alice in Chains)

9.These days (Foo Fighters)

10.Digging the grave (Faith No More)

11.The bleeding (Five Finger Death Punch)

12.Smells like teen spirit (Nirvana)

13.No possessionss

14.Doze

15.R.O.T. (Running out of time)

16.Straight out of line (Godsmack)

17.What comes around (Ill Nino)

18.Psychosocial (Slipknot)

19.Blind (Korn)

20.Duality (Slipknot)

21.E.O. (Everything ours)

Снимки от концерта може да видите тук.

 

TagsMAZE
MetalHall

Leave a reply