За музиката с любов и от любов към музиката и живота!

Музиката е любов...и живот!

Сряда вечер, дъждовно, мрачно, студено...и един клуб, изпълнен с надежда. И красиви хора. И желание за взаимопомощ и всеотдайност.

Най - „алтернативните“ ни банди се събраха, за да свирят абсолютно безвъзмездно и да помогнат на Ива Денчева в нейната най-голяма битка и каузата „Ние помагаме на Ива" ( https://www.facebook.com/help.iva).

И го направиха повече от прекрасно.

В столичния клуб „Терминал 1“ PANICAN WHYASKER, РЕВЮ , JEREMY?, DER HUNDS , SOUNDPROPHET и SAINT ELECTRICS не само ни показаха как се прави стойностна и истинска музика, но и как тя, музиката, може да е носител на надежда и да обединява хората в борбата за един човешки живот.

А всички тези банди звучат просто невероятно на живо! Свирят ужасно вдъхновяващо и те карат да обичаш българската рок и алтернативна сцена и да си ненаситен за всичко, което се случва на нея. Доказателство за това е страхотната „Runaway” на Jeremy?, която е и дебютно видео за групата, „магическото“ парче на SOUNDPROPHET „Strive”, „Зелената песен“ на България – „Дива птица“ на der Hunds, както и невероятната „Waterfall”. РЕВЮ са все така прекрасни и винаги е приятно да слушаш тяхната емблематична „Закуска“, изключително симпатичните SAINT ELECTRICS и познатия и специфичен глас на Нуфри от PANICAN WHYASKER, които отдавна са ни доказали как се прави музика.

Имахме удоволствието да чуем всички изброени по-горе парчета, както и някои кавър изпълнения. А вечерта сякаш през цялото време ни навяваше онзи невероятен и любим сиатълски полъх, носещ във въздуха приятния тембър на гръндж величия като Chris Cornell (Soundgarden, Audioslave) и Eddie Vedder (Pearl Jam)...

И всички тези великолепни музиканти, пропити с талант, се изреждаха на сцената, после се подкрепяха по между си, бяха очарователни и спомогнаха събитието да се превърне в няколкочасова наслада за душата...в музикално отношение.

А всички, които бяхме там, се надяваме, че сме спомогнали, макар и само с една малка частица надежда. И желание!Само това е нужно понякога!Защото всеки има право да изживее живота си пълноценно с всичките му трудности и красота!

Да, спомените живеят в съзнанието, но все пак малко любителски кадри може да видите тук.

 

MetalHall

Leave a reply