Ето какво ни каза Александър Първанов относно трите групи в които участва и още интересни истории

Здравей!  Благодаря, че се се съгласи да направим интервюто. За мен това е голямо удоволствие, тъй като много харесвам и трите групи, в които участваш.

Здравей!

Разкажи как реши да създадеш Vendetta и Brothers in Blood?

Vendetta, не съм я създал аз, вече се бях преместил да живея в София когато Дидо(ex FACE UP/ VENDETTA) ми се обади и каза, че иска да се присъединя към групата, което всъщност бе предложение за FACE UP, само че с ново име, текстове, основно на български и много по тежко звучене. Започнахме аз той и Борис, който беше трети вокал, след което Дидо замина за чужбина за дълго време. Останахме аз и Борис, след което като се върна останахме само аз и той като основни вокалисти. В средата на 90-те първата група в която пеех беше в Плевен и се казваше POOL PUNISHERS, за съжаление доста от хората се преместиха да живеят в София и чужбина и това попречи да сме заедно като група... оказа се, че разполагаме с репетиционна, по това време започнах да карам skate и се оказа, че пича с който карахме заедно – Zeko Boy може да свири на китара. Започнахме да ходим в репетиционната след като сме карали през деня. Появи се млад барабанист, басиста на POOL PUNISHERS се върна от чужбина и започнахме да изпробваме някакви неща. От тогава имаме едно демо PLEVEN HARDCORE, записано през 1998 година. Свирихме в този състав около две години. После, както поменах по-горе се преместих в София и започнах сериозно да се занимавам с VENDETTA, чат-пат свирихме и с Brothers in Blood, но с различни хора през годините и в един момент спряхме, през 2006-та започнахме отново, след това през 2008-ма записахме дебюта ни, а през 2012 година издадохме едно ЕП. Към момента свирим, но не чак толкова често, тъй като китариста ни отново живее в чужбина.

А Piranha?

Piranha е създадена преди около 3 години. Някъде тогава започнах отново да карам Skate и човека с когото карах (OLLIE G) се оказа, че може да свири на барабани, заговорихме се, че през всичките тези години в България не е имало класическа Skate Punk банда с 80-тарско звучене посветена изцяло на скейт пънк културата. Тогава се появиха Кубинеца и Гелето, с които също карахме заедно, те вече имаха няколко банди зад гърба си и веднага се навиха да пробваме. Изглежда се получиха нещата, но след една година напуснаха групата по техни причини и то тогава сме заедно с Папи(LAST HOPE/ C4 / BLACKMAIL) на баса и Драго(PAPER WINGS / SCUM LINE) китара. В този състав записахме първия ни албум “SKATE AFTER DEATH”. Смея да твърдя, че сега работим по нов албум.

Трудно ли е да поддържаш активни три банди, все пак сравнително често издавате музика?

Понякога е доста трудно, но това е основното нещо с което се занимавам.

Vendetta и Last Hope издадоха сплит диск. Как се стигна до това издание? Кой е инициатора?

Инициатора в случая беше Алекс от LAST HOPE, който изказа мнение, че ще е много яко да направим подобен сплит, две от най-старите групи заедно, също така и с общо парче на което в последствие направихме и клип.

Към песента „До дъно” има и видеоклип, който поне според мен отговаря напълно на световните стандарти. Къде е заснет клипа?

Клипа е заснет в халето на music sound rental компанията STAGE MASTERS, оператор и режисьор ШОШО (S.H.O. VIDEOS), който е създал и последните две видеа на LAST HOPE.

Има ли някаква интересна случка около записите на видеото?

Снимането мина доста забавно имаше интересни случки, в халето беше студено и трябваше да снимаме много кадри, оказах се болен на другия ден.

Две от бандите, в които участваш са Хардкор, а Piranha пънк. Кой от двата стила ти допада повече? И защо?

Всичките ми групи ми харесват супер много. Не мога и не искам да деля на стилове и коя ми допада повече.

Лично на теб кой Хардкор вокалист ти е повлиял най-много през годините?

Няма никой конкретен който да е повлиял лично на мен. По-скоро съм изградил няколко вида пеене за различните банди в които съм. Така да се каже една съвкупност от много певци от други групи като от всеки съм научил или взел нещо което ми допада и съм го нагласил по мой начин.

Винаги ми е било интересно как протичат записите на един албум на Vendetta и Brothers in Blood. Издай малко от кухнята.

Записите в повечето случаи са много отегчителен процес поне за мен. Но винаги в самото студио се разждат супер яки идеи как нещо да бъде изсвирено, изпято или променено така, че да е още по-добро. Основно това ми харесва, понякога даже не присъствам на записите на другите инструменти, което не значи, че не ме интересува как са записани, накрая слагаме вокалите и започваме с техническата част смесване, мастериране. Последното ЕП на Brothers In Blood го записахме в Холандия като бяхме наели за продуцент и инженер китариста на LIFE OF AGONY –Joey Z(Банда на която сме големи фенове) Беше много интересно да работим с този пич, даде ни много яки идеи и насоки. Също така допълнителен бонус бяха разговорите с него относно бандата му и личния му живот.

Имало ли е момент в който ти е било много трудно и си искал да спреш да се занимаваш с музика.

Имало е такива моменти, но просто съм си давал почивка и после пак на ново.

Ти си страстен фен на татуировките, от къде идва страстта ти към тях? Кога си направи първата?

Първата си я направих 96-та година, когато барабаниста на първата ми банда (Tarlito) POOL PUNISHRES започна да се занимава с татуиране и си отвори студио което беше и нещо като музикален магазин в който работех по онова време, тогава му помагах, основно чистех помещението ха ха ха ха... Постепенно ми стана интересно, в момента Tarlito е един от най-добрите татуисти в Европа, има собствено студио в Прага(ONE LOVE TATTOO SHOP) ако имате път на там непременно го посетете. Повечето ми неща са от него. Когато съм в Прага винаги се отбивам там за да ми направи нещо малко за спомен. Постепенно покрай него се запознах с много артисти през годините. В зависимост от стила който те предпочитат и нещата които на мен ми харесват мога да кажа, че по мен имам татуси от 15 различни татуиста.

Ако дете дойде при теб след концерт и те попита какво е хардкор и пънк кои два албума ще му препоръчаш?

Като за начало бих му дал дискове на моите групи, ако му хареса това което е чуло, хлапето само трябва да реши какво му харесва и какво не. Пънк и хардкор вече са много обширни понятия.

Кой е най-големият връх в историята на всяка от трите ти групи?

Всеки един концерт е връх в историята на всяка една от бандите ми без значение къде и с кого сме свирили. Имало е тъпи концерти на които не ми е било яко, но те се броят на пръсти. Сега се сещам за една история. HATEBREED свирят на концерт през седмицата и няма много хора, те вече са голяма банда и това не е типично за тях, при което съпорт бандите които са с тях на турнето започват да мрънкат, става много тъпо, при което единият китарист на HATEBREED, не помня кой точно, им казва следното нещо: „По-добре концерт като този, отколкото един ден във фабриката”. Факта, че все още го правя и ме кефи е абсолютният връх в кариерата ми.

Какво искаш да постигнеш?

Световен мир ха ха ха... Винаги има към какво да се стремиш, доста от нещата свързани с групите в които пея дори не съм си помислял, че ще ми се случат. Определено мечтата ми е да свирим с определени банди, но времето ще покаже какво ще стане. Това не ми е най-важното, доволен съм от това което имам.

Какво ще препоръчаш на всеки, който иска да сформира група?

PLAY THE GAME DON’T PLAY WITH IT

За съжаление това е краят на интервюто ни. Какво е посланието ти към читателите на сайта и феновете?

 LET’S SKATE !!! LET’S GO CRAZY !!! FTW !!! KEEP THE MUSIC HEAVY IN YOUR HEART – ALLWAYS AND FOREVER!!!

MetalHall

Leave a reply