Георги Димов(lieVeil): "Щастие на всички даром, и нека никой да не бъде пропуснат!!! "

Здравейте и поздравления за здравия дебют рядко сме чували подобно силно издание в началото на творческия път на някоя банда.

 

Здравей! Благодаря за топлите думи!

 

Какво означава името ви?

 

Хаха... Хммм името е една несъществуваща (преди да я сглобим) дума, която е съставена от две други Lie и Veil. Оставям на вас проверката в речника на значенията на думите. Освен това lieVeil  е палиндром – чете се еднакво отзад-напред и отпред-назад. Има и редица други причини, които ще запазя в „тайна” за разговорите на по бира със заинтересованите.

 

А името на албума?

 

Името на албума е Instigator – Подстрекател. Кръстен е на песен от албума, в която накратко е описан един от така наречените „лайт мотиви” на съвременния живот.

 

Кои са членовете на групата?

 408693_395160883885776_1884532932_n

Членовете на групата са зверове с добри сърца

Сашката Василев (Александър Василев) – Барабани
Косьо „Въжето” (Константин Добрев) – Бас

Томи (Темелко Темелков) – Китара

И аз Георги Димов - Вокали

 

lieVeil е създадена през 2010 година защо дебюта ви излезе 4 години по-късно?

 

2010 година Сшаката и Томи „полагат основите” на проекта. В средата на годината аз и Косьо се присъединихме и сложихме „завършващия щрих” на lieVeil. През след това започнахме да се готвим  за участия на живо и в началото на 2012 „вдигнахме завесата”. Основната ни концепция бе да пробием с авторска музика, която не е създадена „на конвейер” и за това отдадохме на Instigator нужното време за да се оформи това, което всеки може да чуе, когато си пусне албума.

 

Самите вие как определяяте стила си?

 

Метъл... Всякакви други определения в даден момент стават излишни.

 

Защо решихте да се занимавате с толкова технична музика?

 

Може би причината е коктейл от дългогодишния професионалния опит, желанието и таланта на хората в групата. Както и желанието всеки да остави своята уникална диря в музиката.

 

Instigator е може би най-техничният албум излизал в България от много време насам. Трудно ли ще се изпълнява на живо?

 

С присъщата ми скромност ще отговоря така:

Ако някой друг реши да ги свири със сигурност ще срещне трудности, но ние ги свирим на живо от времето преди да запишем албума, така че за нас не е проблем. Разбира се важно е да се отбележи, че ЛЕСНО НЯМА!

 

Какво ви вдъхновява да творите подобна музика?

Заобикалящата ни среда, душевността на членовете на групата и ред други неща. Всеки има своя отговор, но опростено вероятно ще се стигне до „Защото съм роден да свиря метъл!!!

 

Какво се крие зад лириките ви?

 

Хахах... Нищо... Нито „зад”, нито „в” тях има нещо скрито. Текстовете са открити и откровени „истории от човек за човека”.

 

Може ли да ни разкажете малко повече за работата по албума?

 

Записахме нещата много бързо. Имахме възможност да записваме само преди обяд ,когато студиото бе свободно, но се справихме. Сашо записа барабаните за около 3-4 дни, Томи и той така, Косьо за 2 дни, а  аз за около седмица, защото имах само два часа свободни от работа, в които прескачах до студиото и така... Остана по трудната част  - смесване и мастеринг на песните. Целия гърч го отнесе Сашката, другите помагахме предимно с мнения и насоки, но той бе основната „ударна сила”

 

Какви трудности срещнахте докато записвахте?

 

Трудности в пълния смисъл на думата, не мога да кажа, че сме срещали.

 

Кой е автор на обложката?

 974274_476856415773336_1767793607_n

Автор е Илия Тодоров – наш приятел, който безвъзмездно отдели от наистина ценното си врем за да сътвори тази обложка. Благодарим още веднъж!!!

 

Разкажете малко повече за варненската сцена кои групи ви правят по-силно впечатление?

 

За варненската сцена може да се говори дълго. Всеки от нас предпочита различни музикални стилове и вероятно му правят впечатление различни групи. Лично аз съм впечатлен от всички действащи групи създаващи авторска музика, най-малкото поради факта, че съществуват. Това един много трудоемко и финансово нерентабилно начинание. Въпреки това lieVeil, Symbolic, Day Of Execution, Violentory, Ill Pasaro и Drive Your Life издадоха авторски албуми в рамките на една година. Свирили сме с почти всички от тези групи, както и с A-Moral, Brain Terror, Outrage, Indignity, Джаста Праста, Maniacal Pictures, One Faith, Bollocks… надявам се, че не съм пропуснал някоя група.  Успех на всички групи в България пожелавам.

 

Защо според вас една огромна част от българските групи пускат музиката си в интернет, ако не за свободно сваляте, то поне за свободно слушане?

 

Вероятно защото никой не тъне в заблуда, че ще спечели пари от продажба на дискове.

 

От къде може да се закупи албума ви?

 

Всеки може да се снабди с Instigator на като дойде на наш концерт или чрез поръчка на нашия профил във Facebook или електронна поща. Диска ще бъде изпратен по Еконт с наложен платеж до офис в неговия град. В момента очакваме да албума да бъде поставен и в няколко он-лайн магазина за продажба, когато това стане ще споделим линковете за сваляне.

 

Скоро разговарях с Николай от Симболик. Той каза, че няма очаквания от турнето,  просто се радва, че ще сте заедно, ти какво би казал?  Какви са твоите очаквания?

 

Аз имам очаквания... поне едно със сигурност и то е да се забавляваме заедно с всеки, който има възможността и желанието да дойде на някой от концертите.

 

Какво да очакваме от групата? Нов албум?

 

Определено! Само да е живот и здраве, както се казва и съвсем скоро ще се зафрми новия албум. Вече имаме 2 песни готови на 90% и още 4 композиции, които съвсем скоро ще доразвием.

 

Това беше всичко благодаря! Кажете ако искате нещо , а сме го пропуснали!

 

 Благодаря за вниманието!!! Искам да се повторя: Успех на всички групи занимаващи се с авторска музика! Щастие на всички даром, и нека никой да не бъде пропуснат!!!

MetalHall

Leave a reply