Вижте кои са 10-те най-добри блек метъл албума за 2014г. според BMFB

Вижте какво споделиха от BLACK METAL FANS BULGARIA:

"2014 година беше добра за българския блек метъл. Някои от добре познатите на родния фен банди издадоха прекрасни тави. Редица дебютанти направиха тотален бум със своите първи отрочета. Други пък решиха да издадат дълго отлежаващи материали, чакащи удобния момент да атакуват сцената. Ето кои са 10-те най-добри български блек метъл албума за 2014 година според BLACK METAL FANS BULGARIA.

10. Morth – Ocean Underground

Това издание вече има статут на класика. Макар че е издадено през 2014 година, то е записано през далечната 2003-та.

9. Fjellvind – Vinterens Ondskap

В Бургас продължава да се ражда блек метъл. Доказателство за това е проектът Fjellvind, в който младият музикант Sykdom стърже със сурова ярост.

8. Atranium – Свят От Огледала

Пловдивската гордост Atranium издаде чудесен албум, който е вече втори в дискографията му.
https://www.youtube.com/watch?v=Ni3aoGnRi8Q

7. Raggradarh – Орис

Raggradarh е може би най-продуктивният блек метъл акт в България. Новият му албум, „Орис”, се състои от 4 страхотни продължителни композиции с обща дължина от 49 минути.

6. Darkflight – Closure

Darkflight е емблема за класен български дуум блек метъл. През февруари 2014 дуото представи новия си албум - “Closure”, който е едно невероятно пътешествие в мрачния свят на атмосферичния блек.

5. Melancholic Journey – Зимни Поверия

Северозападна България се разписа със страхотен дебют. Това се случи благодарение на 19-годишния музикант Oväder. “Зимни Поверия” е перфектният албум, който да си пуснете, докато се разхождате из горите в студените нощи.

4. Vereni – Дълбини На Мрака

Още една обещаваща банда на хоризонта. В албума „Дълбини На Мрака” четириглавият дракон Верени ни разказва легендата за себе си.

3. Invidia – Deep Into The Moonlight

Старозагорци винаги са били с традиции в блек метъла. Invidia е от групите, които светкавично набраха скорост с редица участия, клип и страхотен дебютен албум тази година. Това отреди мястото им в ТОП 3.
https://www.youtube.com/watch?v=B8Bh05_WBls

2. Belgarath – Wanderer

Безспорно най-добрият дебют тази година направиха софийските главорези Belgarath. “Wanderer” откъсна главите на феновете, а групата се превърна в едно от най-уважаваните имена на родната сцена. Това бе потвърдено и в пукащ се по шевовете клуб, където момчетата направиха промоция на албума си.

1. Dimholt – Liberation Funeral

Тоталният блек метъл шедьовър за тази година е „Liberation Funeral” на Dimholt. Когато говорим за перфектна продукция, невероятно изпълнение и композиране на високо ниво, името на бургазлиите е първото, което изниква в съзнанието ни. Според екипа на Black Metal Fans Bulgaria, “Liberation Funeral” е най-добрият български блек метъл албум за 2014 година.

MetalHall

Leave a reply