Боян Генов от Fyeld: Преди запис на вокали слушам Metallica, DMX и The Prodigy

Кога усетихте, че сте запленен от музиката?

Още съвсем, съвсем малък. Един от първите ми спомени е как имитирам, че свиря на китара на моя детски автомат върху песен на Лили Иванова, която бяха пуснали по радиото. И оттогава досега все така – пунтирам, че правя нещо на тоя инструмент, хе- хе.

Ще ни опишете ли с няколко думи вашия стил на свирене?

Със сигурност първото нещо, което търся да предам, но в по-голямата част от случаите обичам парчето и рифовете да имат груув. Не че не обичам и по-праволинейни неща, все пак израстнах с траша и още си оставам такъв, но предпочитам да има нещо, което да кара тялото ми да се движи.

От кои световноизвестни групи се вдъхновявате?

В момента единствените , които имат сериозно значение за мен са Mastodon, Cancer Bats и филмовите саундтраци. Иначе вдъхновението ми преди години си е повече стандартно - Metallica, първите три албума на Korn, Prodigy, много хип-хоп. В последните няколко години заради Marauders Inc., много повече рокенрол от когато и да било.

Бихте ли ни разкрили вашата тайна - имате ли нов проект в момента?

Освен Fyeld и Marauders Inc. … ще ми се да се надявам, че съм започнал да движа по–сериозно нещата около хип-хоп проекта, който имам от години. Между другото съм длъжен да обявя, че с Мародерите ще влизаме в студио за запис на дебютния ни албум.

Кой е композиторът, на когото силно се доверявате?

Нашият басист, Master Chi. Винаги можеш да разчиташ, че ще излезе с нещо яко!

Как минава всяка една подготовка по вашите албуми?

Във Fyeld не правим нищо особено, освен да репетираме максимално партиите си, за да не губим излишно време в студио. Може да изглежда малко високомерно, но не си редим китарите, след като сме ги изсвирили веднъж, а пък интересен факт е, че първият албум, с изключение на вокалите, е записан абсолютно на живо в студиото. Единствената по-особена подготовка е само за вокалите - слушам три албума, Kill 'Em All на Metallica, Expirience на The Prodigy, The Great Depression на DMX, за да уловя първичната агресия и емоция, която ми е нужна за записите.

Ще имате ли участия в България? Да очакваме ли турне?

Да, със сигурност. Радваме се, че откакто Монк, новият ни китарист, е в групата, започнахме отново да обикаляме по-стабилно, пък това на нашите години си е важно. Напоследък се зарибихме да правим кратки мини-турове с приятелски банди като 40 Days Later, Invisible Dreams, а сега и с Hate Campaign, като планираме и с други, като Downfall например. Много важен елемент е, че и на хората им харесва. Принципно българските банди нямят такава практика и на нас ни харесва, че се осмелихме да поправим тази „грешка“.

Благодаря ви много за отделеното време! Какво ще пожелаете на читателите на Metalhall?

Читателите на Metalhall и самият сайт са ентусиазирани и феновете, които са в основата на метъл сцената, така че мога само да им пожелая никога да не губят вдъхновение и бандите да ги радват с все по-качествена продукция. И аз благодаря много за интервюто!

Tonia Manolova

Leave a reply