Аспарух от Inflict за миналото и бъдещето на групата

В неделя бях на концерт в пловдивския клуб "Библиотеката". Излизайки навън, случайно срещнах вокалиста на група Inflict и му зададох няколко въпроса:

Първо да те помоля да представиш себе си и другите от групата.

Аз съм Аспарух Попов - Вокали, Димитър Табаков - Соло китара, Николай Недялков - Ритъм Китара, Кристиян Ганчев - Бас, Ога Фога - Барабани.12399198_1120959467916507_1491517638_n

Как се събрахте, каква е историята на групата досега и какви са бъдещите ви планове?

Събрахме се преди 2 години. Беше доста спонтанно. Преди това свирих с друга група, която се разпадна 2 седмици преди един концерт. Реших да не го отменяме и намерих нови хора. След 2 седмици репетиции направихме първото си участие под името Inflict. От тогава до сега се смениха доста членове и направихме доста концерти. Като планове... Планове никога не сме имали. Просто свирим. Където и да е, когато и да е. Въпроса е в тръпката. Нещата винаги се случват спонтанно и хаотично около нас... Което е най забавната част от всичко!

Като какъв стил метъл се определяте ?

Стил ? Нека всеки ни определи както на него му харесва, ние свирим това което на нас ни харесва

Коя група ви вдъхновява?
Pantera, Down и разбира се Odd Crew.12386670_1120959477916506_1185792043_n

Разкажи повече за авторските ви парчета и правите ли
още, кога да очакваме албум?

Още от начало се фокусирахме само върху авторска музика. Това е главната идея и до ден днешен. Разбира се, имаме няколко кавъра на групите, който ни вдъхновяват най-много, но те са доста по-малко, от колкото авторските парчета. Всяко едно от тях е писано от всички нас. Всеки дава това, което може да даде, и никой не казва на другият какво да прави. Всеки има свободата да се изрази както иска. Крайният вариант го чувате вие. За албум е рано. По скоро очаквайте скоро EP с 3 до 4 парчета. Като някои от тях още не са излезли на бял свят и в момента се работи по тях.

Жана Софрониева

Leave a reply