“Алтернативна“ съботна вечер с Der Hunds 16.11.2013

Мислех,  че е лесно да пишеш  за групи, които ти харесват и те вдъхновяват.. Но истината е,  че има моменти, в които само музиката може да е красноречива, а думите остават недостатъчни да опишат емоциите..

Вероятно и поради тази причина, това ревю идва с такова закъснение. А събитието?! Концерт на алтърнатив ветераните Der Hunds в столичния клуб Тънка Червена Линия на 16.11.2013г.

За техен съпорт, момчетата  бяха поканили младата банда Omnipresent, които са ни познати с участието си в няколко издания на Seattle Night. Така че, това беше нещо като символичен дебют на бандата, на който изпълниха свои авторски парчета. А иначе, излязоха смело, изпяха си песните перфектно и бързо заразиха публиката с невероятното си присъствие и отдаденост.

За съжаление, не можем да предоставим видео материали, а снимките не са с най-доброто качество, тъй като присъствието ни на това събитие не беше планирано предварително, но обещаваме, че в най-скоро време ще Ви запознаем с тази талантлива пловдивска група и ще изкопчим максимално сведения за бъдещите им творчески планове. Силно вярваме, че те ще присъстват за в бъдеще в музикалното ни пространство.

Едно е сигурно обаче– изборът им за съвместно участие с Der Hunds беше повече от сполучлив.

А самите Der Hunds?! За тях би могло да се пише много, като в същото време нямат нужда от представяне, тъй като отдавна са извоювали мястото си в сърцата на многобройните фенове, носещи Сиатълската гръндж жилка в кръвта си.

Това е една изключително интелигентна и талантлива група, която знае какво прави и го прави с вдъхновение и красота.

Без много приказки и забавяне, момчетата настройват инструмените си и малко след това прозвучава  парчето „Тoo much“, но още с първите акорди знаехме, че нищо от тази група няма да ни е в повече тази вечер.

Последва “Brand New One” и добре познатата “Mister Blister”. Нямаше излишни прекъсвания и публиката радушно посрещаше всяка една песен, а Боби (фронтменът на der Hunds) буквално те пленява. Безспорна е приликата в гласа му с този на Крис Корнъл (Саундгардън), но в същото време той носи толкова силно своята индивидуалност, че изобщо забравяш за това сходство.

Последва “Silver sun”, а след нея и песента, участваща в конкурса „Зелената песен на България“ – „Дива птица“.  Беше очевидно, че тя е добре позната и харесвана от всички и още с първите звуци, дружно се припяваше: „Дива птица, в сивото небе, тя отлита към града зелен....“
След това момчетата изпълниха  “Homesick”, великолепната “Swan song”, а после направиха и прекрасна интерпретация на песента на Manic Street Preachers – “You Stole the Sun from My Heart “. Вероятно ще прозвучи малко пресилено, но аз обожавам именно версията на Der Hunds на това парче. И определено, те не само не скриха слънцето от нас, но го накараха да изгрее още по-силно. Озариха ни с невероятната си музика и присъствие!

И разбира се, като за десерт беше оставено най-обичаното според мен парче, а именно “Waterfall”. Слушаш, гледаш момчетата как се раздават на сцената и си представяш страхотното видео към тази песен. Съвършенство!

Накрая ни подариха изпълнение и на “Pathological”. И всичко вече можеше спокойно да приключи..., защото това беше от тези вечери, в които отиваш, слушаш любими и прекрасни песни, танцуваш и припяваш с групата, а после си тръгваш бързо, защото не искаш да ти се случи нищо повече, което да заличи прекрасните ти емоции и спомени.

Ако съм успяла да предам поне частица от изживяното, бих била удовлетворена. Но дори да не съм използвала достатъчно силни и изразително думи, едно е сигурно – в събота вечер върху нас се изля истински водопад от прекрасни звуци, отдаденост и музикално великолепие!

И аз съм ужасно щастлива от всичко, което се случва на нашата алтърнатив сцена напоследък!

Снимки от събитието можете да видите тук.

MetalHall

Leave a reply